Sport

Fegyveres ügynökökkel utaztak női pólósaink

Címkék
vízilabda

Létrehozva: 2018.02.07.

Nagy verést mért világbajnoki ötödik helyezett női vízilabda-válogatottunk a voloszi tornán Izraelre, ráadásul különleges élményben volt része, amennyiben fegyveres titkosügynökökkel buszozott együtt.

Kemény leckét adott Bíró Attila szövetségi kapitány csapata a voloszi Európa Kupa-selejtezőn az izraelieknek, 22-3-re nyert. Mint a kapitány meséli, közös autóbusszal utaztak ellenfelükkel a találkozó színhelyére.

– A szervezők előre szóltak, hogy fegyveres kíséretet kapunk - mondja Bíró. – A busz első két sorában ült négy férfi, akiknél fegyvert ugyan nem láttam, de bizonyosan lett volna mivel végezni a munkájukat, ha történetesen megtámadják a buszt, amit egyébként alaposan átvizsgáltak az indulásunk előtt.

Bíróval tudatták az izraeli pólós vezetők, hogy manapság valamennyi izraeli sportküldöttség külön őrizetet kap, elvégre fel kell készülni a lehetséges terrorakciókra.

– Az én játékosaimat nem befolyásolta ez a közjáték. Mindössze annyiban kellett alkalmazkodnunk, hogy az ellenfél pólósai ültek a busz első részében, mi pedig hátul foglaltunk helyet. Amúgy rendőri felvezetést is kaptunk. Egyes útszakaszokon, különösen a visszafelé vezető úton semmit sem számított a sebességhatár, a buszsofőr alaposan odalépett a gázpedálra. Amúgy elkelt a biztosítás, hiszen a makedón név használata rendre vitát vált ki, ezúttal is milliós tüntetés volt emiatt. Szerencsére mi elég szabadon közlekedhettünk, mert erősen ügyeltek ránk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek