Sport

Bottal ütötte le a bírót a fehérvári hokis

Bors

2018. február 27. kedd 11:15

Forrás: Facebook

Megütötte a vonalbírót, mégsem járt érte büntetés: Olivier Latendresse, a Fehérvár AV19 játékosa a Villach ellen 4-2-re megnyert meccs hajrájában a kapu előtt dulakodásba keveredett az ellenfél egyik hokisával. A kanadai játékos az ütőjével próbálta megütni riválisát, ám helyette az éppen odalépő vonalbírót találta el. A sporttárs egyből összerogyott, elterült a jégen. A nagy ütésnek ugyan nem lettek maradandó nyomai, ám mivel már nem sok idő volt hátra a találkozóból, a bíró lefújta a meccset. Latendresse, mivel a játékvezető véletlennek találta az ütést, nem kapott büntetést, két perccel megúszta a lökdösődést.  

– Ez egy megszokott, ugyanakkor vétlen szituáció. Nem lehet ezért hibáztatni a játékost, és az EBEL sem ró ki ezért szankciókat – magyarázta Halassy György, aki a honi élvonalbeli Erste Ligában vezetôbíró. – Ez benne van a munkánkban. Egy vonalbíró sokszor keveredik ilyen szituáció­ba, elsodorják, megütik, eltalálja a korong. Ezek nagyon fájdalmas sérülések, ugyanakkor ez együtt jár a játékkal. 

Hozzátette, Villachban, a vonalbíró rosszkor volt rossz helyen, éppen a kialakuló csetepatét akarta tompítani, ezért kapta ő a pofont. És mivel nem szándékos volt az ütés, nem hozott rossz döntést a játékvezető, hogy nem bírságolta meg Latendresse-t.

– A játékosunk később természetesen bocsánatot kért a vonalbírótól. Szerencsétlen volt a szituáció – ezt már Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakmai tanács­adója mondta el a Borsnak. – Ilyenkor mi sem büntetjük meg a játékost, hiszen a vezetőbíró is úgy ítélte meg, hogy nem szándékos sportszerűtlenséget követett el. A jégen mindenki tudja, ez egy kemény sportág, és ha valaki éppen rosszul helyezkedik, simán kaphat egy nagyot. 

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet