Sport

Autógyár venné meg Neymart a ManU-nak

Bors

Létrehozva: 2018.02.03.

A Manchester United focicsapata is be­száll a Neymar leigazolásáért folytatott harcba, ehhez ugyanis a fő­szponzorától megkapja a kellő pénzügyi támogatást. A Chevrolet autógyár terjeszkedni szeretne Európában és Ázsiában, s úgy gondolják, a márka népszerűsítésében jól jönne Neymar.

A PSG sztárjának Manchesterbe csábításához mélyen a zsebébe kellene nyúlnia az együttesnek. A PSG Neymarért több mint félmilliárd eurót mozgatott meg, ebben benne volt a kivásárlási ára (222 millió euró – 66,5 milliárd Ft), plusz az aláírási pénz, bónuszok, ügy­nöki jutalék, járulékok, miegymás. A fizeté­se sem lenne kevés, a 25 éves csatár Párizsban évi 30 millió eurót (9 milliárd Ft) ke­res, és vélhetően nem menne el kevesebbért.

Várhatóan nagy csata lesz a focistáért, hiszen a Uniteden kívül a Real Madrid is szeretné megkaparintani a csatárt, s ezért kész mindent megtenni. Egyes hírek szerint akár az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót is bevonná az üzletbe Florentino Pérez elnök, csak hogy Madridban tudhassa Neymart.

A párizsiak abban az esetben hajlandóak megválni szuper­sztárjuktól, ha a Bajnokok Ligájában is csúcsra érnek vele. Ez nem lesz könnyű, ugyanis a február 14-i nyolcaddöntőben épp a Reallal csapnak össze.

Megmentette a világbajnokot

Bár gondolkodott, hogy feltépje-e a hat évtizedes sebeket, végül a 85 éves Harry Gregg csak elmegy a kedden Manchesterben rendezendő közös emlékezésre. Ismert, a Manchester United futballcsapatát szállító gép 1958. feb­ruár 6-án a müncheni repülőtéren szerencsétlenül járt, minek következtében huszonhárman meghaltak. Az északír kapus Greggnek szerencséje volt. – Máig nem merek a halálos áldozatok hozzátartozóinak szemébe nézni, mert azt olvasom ki, hogy én miért maradtam életben – mondja Gregg. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek