Sport

Király Gábor már a foci utáni életére is felkészült

K. B.

Létrehozva: 2017.12.18.

A Haladás 108-szoros válogatott  kapusa, Király Gábor tavaly az első magyar focistaként dobott piacra saját márkás termékeket. Az üzlet azóta egyre jobban megy, a választék folyamatosan bővül, Király szürke mackónadrágjait pedig már Európa-szerte vásárolják. 

– A saját márka ötlete évekkel ezelőtt megszületett bennem, de tavaly, a negyvenedik születésnapomon, még az Eb előtt láttuk alkalmasnak az időt, hogy előálljunk vele. A logót a gól­örömöm ihlette, a termékek választéka pedig a kezdeti szürke nadrágon és kapuskesztyűkön kívül egyre szélesebb – mondta a Borsnak a kapus. Az internetes boltot felesége, Zsanett vezeti, aki az esetleges érdeklődőknek egy bemutatóteremben meg is mutatja a termékeket. 

– Egyértelműen a szürke nadrág a legnépszerűbb, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Legutóbb Angliából és Norvégiából vásároltak belőle. De a kapusmezek, kesztyűk, pólók, valamint a labdák is nagyon kelendőek. A rendelések felvételét, a csomagolást és a termékek feladását is saját magunk intézzük a Király Sportlétesítményben – mesélte lapunknak Király Zsanett. A sportcuccokat az ország különböző helyein gyártják, a korábbi válogatott kapus pedig csak úgy hajlandó piacra dobni bármit is, ha előtte maga teszteli le annak minőségét. Így volt ez legutóbb a sportkrémmel is, amit egy szombathelyi gyógyszerésszel, dr. Mester Ildikóval fejlesztettek ki. 

– Csaknem egy év tesztelés után született meg a krém, amely attól különleges, hogy kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz – mondta Király, aki hiába ajánlotta szintén kapus fiának, Mátyásnak a fekete mackónadrágot, ő is csak szürkében hajlandó védeni. 

– De nemcsak a pályán hordjuk, a melegítő például annyira kényelmes, hogy otthon, a család lány tagjai is azt viselik – tette hozzá mosolyogva a kapus felesége, Zsanett.

Bővíti a saját klubját

A mára csaknem 300 sportolót, 22 edzőt, 12 korosztályos és egy felnőtt csapatot is foglalkoztató Király SZE kinőtte a 2003-ban épült létesítményét, amelyhez most újabb épületet húznak fel.

– Külföldi pályafutásom alatt sok mindent ellestem. Így az új épület emeletét üvegfal borítja majd, ahonnan a szülők kényelmesen nézhetik focizó gyermekeiket. Ezt az építészeti megoldást a Crystal Palace-nál lestem el – mondta Király, aki hathektáros szombathelyi birodalmán a klub mellett saját kapusiskolát, rehabilitációs központot és presszót is üzemeltet. A 41 éves kapus elárulta, mindezt azért találta ki és valósította meg, hogy felkészüljön a foci utáni életre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek