Sport

Cavani nem adta el a lelkét

Ko-Be

2017. szeptember 25. hétfő 20:30

Tovább dagad a Cavani és Neymar közötti botrány, a PSG 310 millióval békítené ki a sztárjait, ám az uruguayinak többet ér a becsülete.

Forrás: afp

Több mint egy hete, hogy a Lyon elleni bajnokin egy szabadrúgás, majd egy tizenegyes elvégzésén összebalhézott a PSG két sztárja. Sajtóhírek szerint az öltözőben folytatódott a botrány, ahol egymásnak estek a felek.

Neymar hivatalosan bocsánatot kért a viselkedéséért, nagy volt rajta a nyomás, mert állítólag a játékostársak többsége Cavani mellett állt. Aztán a nyáron 222 millió euróért szerződtetett brazil hirtelen kikerült a csapatból (hivatalosan sérülés miatt). Nélküle az eddig hibátlan PSG csak 0-0-át játszott a Montpellier otthonában.

A két focistát rengeteg kritika érte, de a legnagyobb támadást Unai Emery edző kapta, mondván, neki kellene eldöntenie, ki lövi a büntetőt. Helyette a klubelnök, a katari Nasszer al-Kelaifi vette kézbe az ügyet, aki jó szokásához híven pénzzel oldaná meg a problémát. A spanyol El País értesülése szerint egymillió eurós (310 millió Ft) bónuszt ajánlott Cavaninak, ha lemond a tizenegyesekről Neymar javára. A lap azonban úgy tudja, az uruguayi támadó visszautasította a pénzt, mondván, a becsülete többet ér.

A balhé nyomán az is kiszivárgott, hogy Neymar nyáron a második legjobban kereső futballista lett a világon. A 25 éves támadó évi 36,8 millió eurót (11,4 milliárd Ft) visz haza, azaz minden egyes percben 66 euróval (20 ezer Ft) gazdagodik. Ennél jobban csak Carlos Tévez, a kínai Sanghaj Senhuában futballozó argentin csatár keres, 38,4 millió eurót (11,9 milliárd Ft).    

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet