Sport

Busai: azért jó Varga Roland, mert eljöttem

Bors

Létrehozva: 2017.09.20.

<p>Elkapta a fonalat a fradista Varga Roland. Kilenc forduló után már tíz találatnál jár, amivel vezeti a góllövőlistát. Rekordtalálattal lehet gólkirály. </p>

Forrás: MTI

Abból kiindulva, hogy legutóbb Eppel Márton (Honvéd) 16 góllal végzett az élen, Vargának jó esélye van, hogy pályafutása során először gólkirály legyen, ráadásul a 2014– 2015-ös szezon óta ő érhetné el először a bűvös 20 gólos határt.

– Mindketten szeretünk viccelni, ezért azt mondom Rolandnak, azért ennyire gólerős, mert távoztam a Fraditól – mondta lapunknak Busai Attila, a Diósgyőr játékosa, aki tavaly január­ban ittasan autóbalesetet szenvedett Vargával, akivel na­gyon jó barátságot ápol. – Ebben az ihletett állapotban minden sikerül, amiben az ember igazán hisz. Roland most semmin sem töpreng, a pályán elvállal olyasmit, amit azelőtt nem mert. Éppen ez a fajta bátorság vonzza a sze­rencséjét.  

Busai kiemeli: Varga soha ilyen jól nem játszott még. 

– A csúcsforma őrzésének titka az,  ha egy jó sorozat beindul, arra kell ügyelni, hogy mindent ugyanúgy tegyen, mint a sikerszéria kezdetén. Roland most ezt teszi. Szabadrúgásai életerősek, labdái kiválóan helyezettek, ráadásul a kapu előtt beadásokra is időben érkezik – összegzett a barát. 

Felvetjük, Busai melyik poszton szerepeltetné Vargát a válogatottban, ha Bernd Storck kapitány helyében lenne?

Az ígéret 97-ese

A Fradihoz 2015. januárjában aláírt Varga 97-es számmal a hátán varázsol. A mezszámot azért választotta, mert 1997-ben hunyt el szeretett nagy­papája, akinek egykor megígérte, hogy a zöldeknek ír alá. Nos, betartotta az ígéretét.

– Ékként semmiképpen sem, de a középpálya jobb oldalán, afféle szabadon futóként nem vall szégyent vele. A Fradiban új megoldás lenne, ha Dibusz kapus helyett ő végezné el a kirúgást, hiszen olyan formában van, hogy még abból a távolságból is betalálna.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek