Sport

Ugyanolyan irtózatos elánnal készül pólós aranycsapatunk, mint sikerei idején

Bors

Létrehozva: 2017.08.04.

Mindenki beleadott apait, anyait, egykori háromszoros olimpiai bajnok vízilabdásaink kemény edzésekkel készültek a hétfőn startoló szenior vb-re.

Azt feltételeztük, hogy Kósz Zoltán másodedző irígykedik Szécsi Zoltánra és Gergely Istvánra.

De tévedtünk. Pedig Kósz volt olyan kiváló pólókapus, mint az említettek, akik végül is szerepelhetnek a veterán vízilabda vb-n.

– Mivel mindketten jóval fiatalabbak nálam, ráadásul a térdeim már korántsem nevezhetők egészségesnek a sok víztaposás miatt, szó sem volt arról, hogy vetélkedjek a két kapus valamelyikének posztjáért - mondja Kósz, aki Kemény Dénes egykori szövetségi kapitánynak segít a 40 év felettiek mezőnyében a szenior vb-n érdekelt együttesünk edzéseinek irányításában.

Meséli, Benedek Tibor volt szövetségi kapitányunk még manapság is 1 perc 4 másodperc alatt repeszt 100 méteren, továbbá a talán legnépszerűbb játékos, Kásás Tamás, azaz Kása ragyogó formában van, de a többiek is kellő elszántsággal várjak a hétfői rajtot.

– Csodálatos érezni, mennyire kedvelnek bennünket még ma is a sportszerető emberek - összegez Kósz, akinek szolnoki kapusedzőként óriási része van az úgymond  profi vb-ezüstérmes magyar válogatott hálóját őrző Nagy Viktor kapus felkészítésében. 

S hogy mi várható a Kemény vezette old boy-együttestől?

– Rendszeresen tréningeztünk, edzőmeccseket játszottunk a MAFC NB I/B-s felnőtt csapatával és az U15-ös magyar válogatottal, tehát jó lenne hazai közönség előtt tornát nyerni.

Rákérdeztünk, a néhány napja vb-ezüstérmet szerzett férfi válogatottunk kapitánya, Martz Tamás is felvette-e már a munkát?

– Természetesen. Múlt szombaton lejátszották a horvátok elleni vb-döntőt, és hétfőn már Tamás is ott volt a tréningen, zokszó nélkül végrehajtotta az utasításokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek