Sport

Márton Anita diszkoszvetésben is jeleskedne

szs

Létrehozva: 2017.08.10.

Kész szerencse, hogy Márton Anita nem kapta el a norovírust, pedig a betegség a magyarok szálláshelyén, a Hotel St. Paulban is megjelent (egy vendég megfertőződött). Máskülönben a ma­gyar atlétanő aligha nyert volna ezüstérmet súlylökésben.

– Bennünket elkerült a há­nyással, hasmenéssel járó vírus – újságolta Eperjesi László, Márton edzője. Anita így jó erőben volt, és utolsó kísérletével akkorát hajított (19,49 m), hogy nyomban a második helyen találta magát.

Egyébként unikum, hogy – mint korábban oly sokszor – ezúttal is az utolsó próbálkozására hajtotta végre a dobogót érő gyakorlatát.

– Valóban, voltaképpen Anita védjegyévé vált, hogy utolsó kísérlete sikerül a legjobban. Ezúttal korábbi dobásaihoz képest hatvan centit javított! Annak pedig különösen örülök, hogy még az amerikai olimpiai bajnoknő Michelle Cartert is megelőzte – lelkendezett Eperjesi.

– Amennyiben nem szólt volna közbe az eső, amitől igencsak csúszott a golyó, alighanem túljutok a húszméteres álomhatáron is. De persze így is elégedett vagyok – értékelt Márton.

A súlyemelésben is kétszeres magyar bajnok atlétanő tegnap városnézés helyett mentálisan készült a diszkoszvetésre. Itthon ugyan magyar bajnok, de külföldön főleg a súlyt hajigálja.

– Ha a selejtezőben a 60,94 m-es egyéni rekordját felülmúlja, bekerülhet a tizenkettes döntőbe – vélelmezte előzetesen Eperjesi.

Tízpróbázóból gátkirály

Norvégia utoljára Ingrid Kristiansen révén szerzett aranyérmet 1987-ben, és a római diadalát követően most a 21 esztendős Karsten Warholm hozzátette a maga szenzációs első helyét négyszáz gáton. Eleve nagy szám a norvég siker, de emellett még a srác eddig tízpróbázóként (!) volt ismert. Amikor célba ért, azt hitte, tréfál vele az eredményjelző, hogy ő a világbajnok (48,35 mp).

– Csípj meg, akkor elhiszem – mondta egy fotósnak Warholm, aki mások mellett az amerikai favorit Kerron Cle­mente-et is lefutotta. A tengerentúli olimpiai bajnok, nem mellesleg kétszeres világelső gátas a harmadik helyen ért be (48.52 mp). – Magam se értem, mi történt, az utolsó gát előtt csaknem összecsuklott a lábam – magyarázta az amerikai.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek