Bíró azt vallja, mivel a borászatot tanulmányozni sohasem elég, a édsapjával körülnézett a jóféle francia borok hazájában, Burgundiától kezdve a Rhone-vidék szőlőit vizsgálgatták utazgatás közben.
– Jártunk a Bor, mámor, Provence című film forgatási helyszínén is – újságolja a pólós szakember, aki számos tapasztalattal vérteződött fel, és különleges vörösbor-erjesztési technikákat is ellesett. Volt honnan ötleteket merítenie, hiszen a fajtanemesítésben a franciák 300-400 éve élen járnak.
– Apámmal olyan helyeken jártunk, ahol a gasztronómia-művészet is magas színvonalú.
Felvetésünkre, ha a nyári budapesti vb-n aranyérmet szerez női együttesével, nemesít-e egy olyan szőlőfajtát, ami erre a diadalra emlékeztet, a kapitány ezt válaszolta:
– Külön fajtát már nehéz nemesíteni, de azért házasítással lehetséges. Bárcsak már ott tartanánk, hogy ez okozna fejtörést...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.