Sport

Röplabda: amatőrök alázzák a profikat a bajnokságban

(szabó)

Létrehozva: 2017.03.29.

<p>Ha szerdán a Kőér utcában a Pénzügyőr megveri a Ka­posvárt a férfi röplabdabajnokság fináléjában, idehaza az első olyan gárda lesz, amely amatőr státuszú legénységgel szerez bajnoki aranyérmet.</p>

Forrás: MTI, penzugyorse.hu

Az igazsághoz ugyan hozzátartozik, hogy a gárda keretében öt olyan játékos van, aki korábban profi volt, de ma már civil foglalkozást ûz. Emiatt a fővárosiak heti két-három tréninggel készülnek.

A csapattagok közül a 29 éves Bagics Balázs – korábban légiós­kodott Belgiumban is –  pénzügyi szakértőként, a 35 éves Szalai Szabolcs egy szállítmányozási cégnél csoportvezetőként dolgo­zik, míg a 31 éves finn Marko Ronkainen kilenc éve él Magyarországon, és jelenleg a Mol-nál a külföldi partnerekkel foglalkozó kommunikációs vezető. 

– Fizetést nem kapnak. A vo­natjegy árát, benzinpénzt meg étkezési költségtérítést tudunk nekik biztosítani. De hát nem is a pénzért játszanak – mondja a fővárosi csodacsapatot szakosztályvezetőként irányító, korábbi 138-szoros válogatott Mondi József. Szerinte többen mindmáig megállnák helyüket profiként, ám úgy döntöttek, előbbre való a napi nyolc óra meló. Utána jöhet a röplabda.

– Sokan csodálkoznak, hogy a Kaposvár el­len 2-1-re ve­zetünk a három nyert találko­zóig tartó fináléban. Ez kivételesen összetartó társaság, nagyon élvezik a játékot – magyarázza.

Fontos szerepe van a 38 éves edzô, Weczer Csaba szakértelmének is. Amikor a szakosztályhoz került, az első idényben bajnoki aranyérmet szerzett az NB II-ben, amit az élvonalbeli 6. és 7. hely követett. Most meg itt áll­nak egy sportágtörténeti ku­riózum küszöbén.

– Nem lep meg a sziporkázás, a bajnokság elején dobogós helyezést tippeltem, most már tudják a riválisok is: nem vicceltem. A finálé favoritjának is a Kaposvárt tartották, erre tessék, szerda este bajnokok lehetünk! – mondja Weczer.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek