Sport

Meglátogatja az életmentő tanár a halálból visszatért kosarast

Bors

Létrehozva: 2017.03.11.

Amint megírtuk, a Göd elleni NB II-es kosárlabda-bajnokin Vajda Péter budafoki kosaras szíve megállt. A meccs egyik bírója, Lövei László azonban ritka hidegvérrel, szakértelemmmel visszahozta a "túlsó térfélről" a 27 éves sportembert.

Mintegy 15 perces szívmasszázzsal megmentette Vajda Péter életét Lövei László tanár. A Rákospalotán dolgozó testnevelő elmondta: a család kérésére semmiféle további részlettel nem szolgálhat, de azt hozzátette, hogy vasárnap meglátogatja Pétert a kórházban.

– Szombaton az volt az információm, hogy Péter állapota stabil és kielégítő - nyilatkozza Lövei, aki nemcsak testnevelő, de angoltanár is, ám utóbbi szakképzettségét pillanatnyilag nem gyakorolja az iskolai oktatásban.

A 30 esztendős férfi, aki a szívgondokból eredő egészségügyi panaszok elhárítására kiválóan felvérteződött, lévén aktív, szakképett vízimentő, nem tagadja, hogy népszerűsége óriásit nőtt, amióta Vajda Pétert életben tartotta addig, ameddig a mentők a budafoki csarnokba nem értek, és defibrillátorral elhárították a végzetet.

– Testnevelési órámon 16-20 éves diákjaim arra kértek, hogy magyarázzam el, és mutassam is meg nekik a gyakorlatban, hogy miként lehet valakit szívmasszázsban részesíteni. Ennek semmi akadálya nem volt. Remélem, a tanítványaim is ügyesek lesznek, ha efféle bajjal szembesülnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek