Sport

Risztov: A vb semmin nem változtatott volna

Földvári Zsófi

2017. február 9. csütörtök 08:15

Pályafutása során másodszor jelenti be visszavonulását az olimpiai bajnok úszónő, most azonban végleges a döntése. A 31 éves klasszis sportmenedzser lesz.

Forrás: Zsolnai Péter

Alig fél évvel a budapesti vizes világbajnokság rajtja előtt jelentette be visszavonulását Risztov Éva. Az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes úszónő az ATV-n, Hajdú Péter műsorának felvételén – az adás vasárnap este lesz – így beszélt  jövőbeli terveiről: 

– Elértem az álmomat, hogy olimpiai bajnok legyek, és ma már más dolgok érdekelnek. Az eddig engem sportolóként képviselő TNC-nél kezdtem el dolgozni, ahol sportdivíziót indítottak. Egyelőre gyakornok vagyok, később pedig sportmenedzserként folytatom. Nagyon szeretek kommunikálni, így ez nekem való terep lesz.

A döntése sokakat meglepett, információink szerint ugyanis az úszószövetség számított rá a vb 10 kilométeres távján. Edzője, Turi György nem kommentálta a hírt, Éva azonban lapunknak így indokolt: 

– Azért nem vártam meg a vb-t, mert bármit érek el, az igazából nem adott volna hozzá vagy nem vett volna el az eddigi eredményeimből – nyilatkozta exkluzív interjújában Risztov. – Harmincegy éves vagyok, olimpiai bajnok már nem leszek, Tokióig nem bírtam volna ki, a testem elfáradt. A civil életem jól alakul, kaptam a sorstól egy visszautasíthatatlan ajánlatot, Magyarország legnagyobb menedzsmentirodájánál. Itt pályakezdő vagyok, ti­zennyolc évesként járom az utam, az én koromban más már cégvezető. De türelmes vagyok és elszánt, hiszem, kiváló eredményekre leszek képes.

Risztov hónapok óta tervezi a visszavonulását, jelenlegi edzőjével, Turi Györggyel mindent megbeszélt. – Régóta egyeztettünk erről, Gyuri bácsi elfogadta a döntésemet. Hálás vagyok, hogy a hu­szonöt éves pá­lyafutásom meghatározó szakasza hozzá kötődik. Szépen búcsúztam el az úszószövetségtől is. Csodálatos negyedszázad van mögöttem, amelyben az igazi sikert az jelenti, hogy honnan jöttem. Aztán abbahagytam, majd mégis újrakezdtem. Emelt fővel távozom. 

Kivételes pályafutás 

Egy találkozás Egerszegi Krisztinával – ez változtatta meg az egész életét. Kicsi gyermekként elkezdett úszni, 13 évesen szerezte első magyar bajnoki aranyérmét. A pályafutása során tucatnyi aranyérmet nyert országos és nemzetközi bajnokságokon, hétszeres Eb-ezüstérmes, itthon a felnőttek között 58-szoros országos bajnok. 

Az olimpiai arany mellett arra a legbüszkébb, hogy Magyarországon tizenegy évig (2002–2013) tartotta 50 mé­teres medencében a 400 méteres gyorsúszás rekordját.

További cikkek

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Gyász

Sok erőt az elviselhetetlenhez! – gyászában vigasztalják Csollány Szilveszter feleségét

Ez is érdekelhet

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

mindmegette.hu

13 isteni és villámgyors fánk, amit meg kell sütnöd farsangkor

life.hu

Gregor Bernadett barátja megszólalt: "Nevezzük akárminek ezt a kapcsolatot, ez kialakult"

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

delmagyar.hu

A Tiszába ugrott egy személy Szegeden - Fotók

origo.hu

Nevetséges hiba szúrt ki a Google Drive használóival

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

origo.hu

Varga Mihály: Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír

she.life.hu

Rossz hírem van: ez történik veled, ha nem szexelsz rendszeresen

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

origo.hu

Úgy döntött, hogy pont a szakadék szélén fordul vissza, ami ezután jött, arra nincsenek szavak