Sport

Bravúros fordítás: 9-7-re vertük a horvátokat

cs

2017. február 12. vasárnap 17:40

Forrás: Fejér Bálint

„Jó csapatunk lesz!” – mondta magabiztosan Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Volvo-kupa végén, utalva a nyári budapesti vb-re. Érthető a szakember bizakodása, hiszen a mindössze három napot együtt készülő, fiatalokkal telezsúfolt együttes nem mindennapi teljesítményt nyújtott a zárómeccsen az olimpiai ezüstérmes horvátok ellen. A torna legerősebb összeállításával rendelkező riválisnak ugyanis a mérkőzés első negyedében különösebb erőlködés nélkül sikerült 6-1-re elhúznia, márpedig ebben a sportágban ritkán fordítanak ekkora hátrányból. Nos, a Märcz-csapatnak sikerült. Decker Attila megrázta magát, s onnantól lehetetlen volt bevenni a kapuját, ez pedig a többieket is felbátorította, így fordulás után már csak magyar góloknak tapsolhatott a közönség. A horvátok végül annyira elvesztették a fejüket, hogy az utolsó másodpercekben Mezei Tamást centerben előbb szinte vízbe fojtotta, majd egyszerűen fejbe rúgta a védője, ami után ötméteresből Vámos Márton adta meg a kegyelemdöfést. Ezzel pedig a magyar csapat másodikként zárta a kupát, miután korábban Szlovákiát kiütötte (20-5), Montenegrótól viszont simán kikapott (4-9).

– Úgy látszik, két nap kellett, hogy fölvegyük a ritmust – mondta Märcz kapitány. – Az elején könnyű gólokat kaptunk, de szerencsére a játékosokat az akarat és a hit vitte előre a bombaerős horvátok ellen.

– Nálam nincs elvesztett helyzet, többször bebizonyosodott már, hogy ha a szívünket-lelkünket beleadjuk, akkor meglehet a meccs – mondta a nap hőse, Decker Attila. – Az külön motivált, hogy a kapitányunknak jól sikerüljön a bemutatkozása, mivel gyerekkorom óta ismerem Tamást, és mindig egyfajta példaképként tekintettem rá.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet