Sport

Miklós Edit: Továbbra is az olimpiai arany a cél

K. D.

Létrehozva: 2017.01.27.

Másfél héttel súlyos balesete után Csíkszeredán gyógyul Miklós Edit alpesi síelő. 

– Napról napra egyre jobban vagyok. Nehéz, hogy nem edzhetek, de a napom nagy részében tornázom és különböző terápiás gyakorlatokat végzek, hogy minél hamarabb felépüljek, így azért gyorsan telnek a napok – fogalmazott a Borsnak Miklós Edit, aki hozzátette: ha minden a terv szerint halad, akkor szeptemberben már újra sílécet csatolhat.

Az MTK sportolója a bal lábát teljesen tudja terhelni, míg a jobbat csak 15 kilóig, s egyelőre két mankóval ugyan, de már jár. 

A Vk-viadalokon kétszer dobogós sportoló lapunknak elmondta: a célja az olimpiai bajnoki cím.

– Minden esélyem megvan, hogy jövőre Pjongcsangban a dobogó tetejére álljak. Szeptembertől már csak a síelésre kell koncentrálnom, öt hónap alatt pedig megfelelően fel lehet készülni az ötkarikás játékokra. 

Mint ismert, január 15-én az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben rendezett lesiklóversenyt megelőző hivatalos edzésen egy jobb kanyarban csúszott szét a lába, majd hatalmasat esett, egyik léce ráadásul nem oldott le, és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. A sportolónőt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült: a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Még aznap megoperálták egy Inns­bruck melletti magánklinikán, amelyet hétfőn hagyhatott el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek