Sport

Szilágyi Liliána: A fékkel hadilábon állok

K. D.

Létrehozva: 2016.11.26.

Forrás: Cser Dániel

Nemcsak a vízben, az aszfalton is hasít az ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnoki ezüst­érmes úszó, Szilágyi Liliána. A fiatal sportolónő tavasszal szerezte meg a jogosítványt, s novemberben már saját autójával, egy Audival juthat el bárhova. A tehetség a kocsit nem végleg, csupán a budapesti vizes világbajnokságig használhatja. 

– Fantasztikus érzés volt beülni a járgányba. Nagyon hamar összebarátkoztunk a kocsival – mondta a Borsnak mosolyogva Lilu, aki nem hisz abban a sztereotípiában, hogy a nők rosszabbul vezetnek a férfiaknál. – In­kább máshogy, mint rosszabbul. Mindenkinek meg­van a saját vezetési stílusa. Úgy ér­zem, már kezd az enyém is kialakulni. A jogosítványt is si­került elsőre megszereznem, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nagyon jó oktatóm volt.

Lilu határozott választ adott arra a kérdésünkre is, hogy félnek-e mellette szülei, barátai.

– Nagyon. Pedig nem agresszív a vezetési stílusom, csak még a fékkel hadilábon állok. Úgy vagyok vele, mint az úszással, élvezem a vezetést és a sebességet. 

Az autó mellett másik nagy kaland is vár az Eb-ezüstérmes úszóra, ugyanis december végén az Egyesült Államokba utazik, ahol megkezdi egyetemi tanulmányait. 

– A szemeszter végén, májusban jövök haza. Nyáron pedig kezdődik a hazai rendezésű világbajnokság. Remélem, a kocsi megvár.

Nem szeretne állást foglalni

Természetesen megkérdeztük Szilágyi Liliánát az úszóbotrányról is, ám csupán annyit mondott: – Ebben a témában nem szeretnék megszólalni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek