Sport

Modric kapáslövésével nyert Horvátország

Bors/MTI

Létrehozva: 2016.06.12.

A horvát válogatott 1-0-ra legyőzte a török csapatot Párizsban a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában rendezett vasárnap délutáni mérkőzésen.

Forrás: Reuters

Kisebb mezőnyfölényben játszottak a horvátok az első félidőben, és Ivan Rakitic kapáslövésével már a második percben veszélyeztették a török kaput. Egyik védőjük, Vedran Corluka a 31. perctől sérülten játszott, mert egy párharc során felrepedt a fejbőre, és a folytatásban annyira vérzett, hogy többször is át kellett kötözni. Ozan Tufan fejesével egyenlíthettek volna a törökök, ám Danijel Subasic védett. A horvát fölény végül a hajrában érett góllá, amikor Luka Modric közvetlenül az első félidő lefújása előtt, a 41. percben hatalmas gólt. (1-0) 

Az első félidő kevés gólhelyzetet hozott, Horvátország válogatottja aktívabb és pontosabb volt, a törökök pedig az ellentámadásaikra alapozták taktikájukat.

A játék képe a második felvonásban sem változott, Darijo Srna az 52., Ivan Perisic pedig a 72. percben találta el a kapufát, közben Brozovic és Mandzukic is helyzetbe került. A török válogatott törekedett az egyenlítésre, volt is néhány ígéretes kontrája, de az állás nem változott.

A D csoport első fordulójának másik mérkőzését, a Spanyolország-Csehország találkozót hétfőn 15 órától rendezik Toulouse-ban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek