Sport

Csatatérré változik a város szombat este?

Bors

2016. május 6. péntek 09:15

Szinte elképzelhetetlen, hogy ne legyen balhé az Újpest–FTC döntő előtt. Ötezer újpesti bóklászik majd a Groupama-aréna környékén.

Forrás: Kecskeméti Zoltán

Aggodó újpesti szurkolók hozzászólásaitól hemzseg az internet a szombat esti Magyar Kupa-döntő előtt. Kiderült ugyanis, hogy a nagy számú, több mint ötezer lila-fehér szimpatizáns számára az MLSZ és a rendőrség nem biztosít szervezett utaztatást a finálé helyszínére, a Groupama Arénához. Csak annyit közöltek, hogy a gyűjtő pont a Nagyvárad tér lesz, amit mindenki úgy közelít meg, ahogy akar. Onnan az újpestiek már rendőrségi biztosítás mellett juthatnak el a stadionba.

A metrón, illetve a város különböző tömegközlekedési eszközein így egészen könnyedén összetalálkozhatnak a két csapat drukkerei, ami – mondani is felesleges – sok jóval nem kecsegtet. Minden ember mellé nem állhat egy rendőr! Ráadásul az ötezer újpestivel szemben több mint tízezer fradista kel útra.

Csípős

BOTRÁNYHa mégsem lesz balhé, az csak az ultrák józanságán múlik majd. De erre bazírozni: maga a botrány!Varga T. Róbert

A helyzetet bonyolítja, hogy az FTC mérkőzéseket bojkottáló hívei – az előzetes becslések szerint 2-3 ezer szurkoló – demonstrációt tartanak. A IX. kerületi Bakáts téren gyülekeznek, és együtt vonulnak át a Népligetig, ahol kivetítőkön nézik majd a meccset. Habár a demonstráció szigorú rendőri biztosítás mellett zajlik, még belegondolni is rossz, mi történik, ha a két szurkolótábor kemény magja összetalálkozik. Erre egyébként sokak szerint a meccs után van nagyobb sansz, ugyanis a Népligetből bármerre szétszéledhet a tömeg. Szintén növeli a biztonsági kockázatot, hogy ha a kupa sorsa hosszabbításban dől el, akkor már metróval sem lehet elhagyni a helyszínt...

– Tudjuk, hogy az FTC vezetői azt szeretnék, hogy balhé legyen, de mi nem készülünk semmilyen atrocitásra. Békés felvonulást tervezünk – árulta el Hamberger Ádám, a bojkottáló fradisták vezetője. 

Nem a rendőrség döntötte el

A rendőrség a Borsnak cáfolta azt az információt, miszerint „az MLSZ-el közösen hozta meg azt a döntést, hogy az újpesti szurkolók, ne szervezetten utazzanak a mérkőzésre.”

Miután az ORFK közleményérôl értesült a szövetség, azt a tájékoztatást adta a Borsnak, hogy végül is a BKK miatt nincs szervezett út Újpestrôl, állítólag kivitelezhetetlen egy külön metró indítása. Hogy miért nem megoldható, arra nem kaptunk érdemi választ.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A magyar válogatott Szalaiért eurómilliókat kínál a West Ham a Fenerbachének

origo.hu

Brutális dekoltázzsal indult bulizni Beyoncé - fotók

metropol.hu

„Beütött a covid„ – Mangó Gabriella most közölte a hírt

vg.hu

Újabb veszély leselkedik Európára

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre komoly spórolás vár szeptembertől

magyarnemzet.hu

A Liu fivérek útja: látjuk-e még őket magyar színekben?

origo.hu

Perverz taxis akarta megerőszakolni a kocsiban alvó tévésztárt

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp 2022. augusztus 8-14.: bízz az angyalok segítségében

borsonline.hu

Ismert zenész oldalán tűnt fel Dobos Attila özvegye

borsonline.hu

Kiadták a riasztást, brutális eső tarolja le mindjárt ezeket a megyéket

borsonline.hu

Különleges versenyző: Iván Bence győzni jött a Dancing with the Stars-ba

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

Szerelem

Szőke szépség rabolta el a magyar válogatott focista szívét