Sport

Totti: van-e élet a Róma után?

T. R.

Létrehozva: 2016.03.27.

Bizonytalan Francesco Totti jövője, a Róma focistája idén tölti be a negyvenet, 1993 óta erősíti klubját, amely nem hosszabbít vele. Kevesen tudnak ilyen helyzetben új életet kezdeni.

Totti számára eseménydús ez az év, hiszen nem csak a futballjövőjét illetően kell döntenie, de a napokban megszületett harmadik gyermeke. A futball-legenda 16 évesen mutatkozott be az együttesben, több mint húsz év alatt 750 meccsen 300 gólt szerzett. Mégis hezitál a klub, hogy mi legyen vele. A számtalan rekorddal bíró középpályás – például ő a legidősebb BL-góllövő – felesége, Ilary Blasi tévés személyiség nemrég megszellőztette, hogy férje idény végén visszavonul, más hírek szerint Totti annyira ragaszkodik karrierjéhez, hogy azon tűnődik: elfogadja-e a New York City vagy a Leicester City ajánlatát.

Amerikában és az arab világban sok egykori klasszis próbált már szerencsét – Thierry Henry, Steven Gerrard, Xavi –, de olyan ritkán fordul elő, hogy egy nagy európai klub korszakos legendája, aki az adott klubban nevelkedett, más komoly bajnokságban próbálja ki magát: a realos Raul a Schalkéban jól játszott, a szintén a Realból elküldött Iker Casillas a Portóban nem járt sikerrel.

Totti helyzetét megkönnyítené, hogy a Leicester City edzője az a Claudio Ranieri, akivel Rómában már dolgozott együtt, de hogy képes lenne-e helytállni egy teljesen más közegben... Nos, erre tényleg csak akkor kapunk választ, ha kipróbálja magát. Mindenesetre Ranieri félretette neki a 10-est mezt...

Nagy a szája is

Totti focizni is tud, na és nagyokat mondani, korábban azt nyilatkozta, hogy 12 évesen veszítette el a szüzességét, hogy élete első felnőtt meccsen lőtt gólja előtt eltervezte a gólöröme koreográfiáját, de menet közben elfelejtette, legnagyobb ellenfele a brazil Ronaldo volt és, hogy együtt akar dolgozni José Mourinhóval – nos, ez már nem fog összejönni neki. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek