Sport

Michael Schumacher nekihajtott egy lámpaoszlopnak

Bors

Létrehozva: 2016.03.13.

Miközben sok, az autósportért rajongó drukker azért fohászkodik, hogy a hétszeres F1-es világbajnok autós, Michael Schumacher gyógyuljon fel majdnem végzetes síbalesete után, itt van néhány tény, amit csak kevesen tudnak róla.

1. Kedvenc használati tárgya, ereklyéje egy afrikai gyártmányú gyöngyös karkötő, amit a feleségétől, Corinnától kapott. A nagy becsben tartott emléktárgy eltűnt a hóban, amikor Schumi bukott a sílécével, és azt azóta sem lelik.

2. Egyenesen megtiltotta a fiának, Micknek, hogy autóversenyző legyen, sokkal inkább a teniszsport és a labdarúgás felé irányította. Csakhogy a kis Schumacher fittyet hányt az egészre, most az F4-ben verseng.

3. A korábbi klasszis pilóta kedvenc filmje A bárányok hallgatnak.

4. Már négyéves korában nekiment egy lámpaoszlopnak. Akkor a szülei egy pedállal hajtott kis gokartba motorkerékpár motorját szerelték be, Michael pedig azonnal csókolózott az oszloppal. Szerencsére megúszta baj nélkül.

5. Sose kedvelte a luxusautókat, a síbalesetéig egy Fiat Cromát hajtott. A versenyzéstől történt visszavonulása alkalmával kapott Ferrari FXX-be sose ült bele.

6. A Cars című filmben John Lasseter rendező külön passzust szentelt a pályafutásának, azt szerencsére már 2005-ben filmre vették, az alkotásban egy Ferrari F430-asról mesélt igen nagy szeretettel.

7. Két lovas-farmja van, egy Svájcban, a másik az Egyesült Államokban, Texasban. Lánya, Maria Eb-aranyérmes lóversenyző. Volt idő, amikor Schumacher is ügyesen ülte meg a lovakat.

8. Azt azért sokan tudják, hogy Schumi kiváló futballista, szerette nézni és művelni is a focit. Első amatőr-csapatában – micsoda véletlen – az edzőjét Patrick Ferrarinak hívták.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek