Sport

A medencében is "rendelnek" a Dalmády lányok

csb

Létrehozva: 2016.03.07.

Irigylésre méltó helyzetben vannak a szegedi női pólósok, hiszen egy bőrgyógyász és egy gyógyszerész is segíti a csapatot. S nemcsak a parton, hanem a vízben is. dr. Dalmády Szandra és dr. Dalmády Petra ugyanis évek óta az együttes oszlopa.

– Apukánk vízilabdázott, így alig tanultunk meg úszni, mi is ezt a sportot választottuk a testvéremmel. Ráadásul az egészségügy is érdekelt, ezért talán a pályaválasztásunk sem véletlen – mondja a 28 éves Szandra, aki a szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán dolgozik.

Ám mint nevetve bevallja, nem csak ott. – Előfordul, hogy a medenceparton is rendelnem kell, ugyanis a csapattársak időnként hozzám fordulnak a bőrproblémáikkal. De szerintem ez minden orvossal így van, munkaidőn kívül is gyakran kell rendelnünk.

Persze egyelőre még a testvérek góljaira nagyobb szüksége van a klubnak.

Kikérik egymás tanácsát

A Dalmády lányok igazi jó testvérek, akik rivalizálás helyett inkább segítik egymást.

– Óriási előny, hogy egy csapatban játszunk, hiszen szinte egymás gondolatát is kitaláljuk. De ez az összhang nem csak a medencében jellemző ránk, gyakran szervezünk közös programot, sőt a munkában is kikérjük egymás véleményét. Ha valamilyen gyógyszerrel kapcsolatban tájékozódni szeretnék, azonnal őt hívom, igaz, ez fordítva is működik, Petra is megkérdi tőlem, mit javaslok – árulja el Szandra.

– Csak akkor mondok le meccset, ha külföldi továbbképzésen, konferencián kell részt vennem. Mert azért hosszú távon a karrierem a fontosabb – folytatja. Ezért van az is, hogy míg a korosztályos válogatottal mindketten szép sikereket értek el (junior Eb-2., junior vb-3., universiade 2.), addig a felnőtt elitbe kerülés az egyetem, majd a munka mellett már egyiküknek sem ment. De nincs hiányérzetük. Főleg, hogy a bajnoki meccseken külön szurkolótáboruk van.

– A barátom, Tamás korábban szintén vízilabdázott, a nővérem viszont nem a sport révén találkozott Zsolttal, ám mindketten lelkes pólószurkolók, és olykor még a vidéki mérkőzéseinkre is elkísérnek bennünket – teszi hozzá a 26 esztendős Petra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek