Sport

Taróczy Balázs faképnél hagyta párját

Bors

Létrehozva: 2015.11.23.

A Tennis Classic­son újra együtt játszik Taróczy Balázs és Heinz Günthardt. A párost a Pat Cash – John Fitzgerald elleni wimbledoni döntő 30 évvel későbbi újrajátszása előtt kérdeztük. 

Hogyan emlékeznek első találkozásukra a pályán?

Taróczy: Barcelonában játszottam ellene 1978-ban, amikor megnyertem a versenyt, az első fordulóban Heinzet vertem 7:6, 6:1-re.
Günthardt: Az elsőre nem emlékszem, de az utolsóra igen, 1984-ben Bécsben intéztem el a negyeddöntőben. 4:5-nél a meccsért szervált.

Nagy ünneplést tartottak a wimbledoni győzelmük után?

T.: A párunkkal és négy barátunkkal egy londoni étteremben voltunk, és nagyon készültünk a másnapi bajnokok vacsorájára. Éjjel azonban rájöttem, hogy kár lenne a vacsoráért feláldozni egy amerikai salakos tornát. Másnap inkább elutaztam, és 6:1, 6:1-re kikaptam az első fordulóban.
G.: Nem ez volt az első és az utolsó eset, amikor az utolsó utáni pillanatban megváltoztatta a terveit. De ez még mindig jobb volt, mint amikor Londonban négy napig esett az eső, erre hazament, miután egyéniben az első fordulóban kiesett. Se szó, se beszéd, faképnél hagyott.

Mivel kapcsolódtak ki akkoriban?

T.: Közös hobbink az evés és a gasztronómia volt. Én szerettem olvasni, Heinz pedig sokat sportolt, sakkozott, szörfözött.
G.: Nagyon szerettem sportolni, golfoztam, futottam, sokfajta sport érdekelt, és érdekel mind a mai napig.

Ivan Lendl egyszer azt nyilatkozta, ha újra kezdhetné, akkor a tenisz helyett a golfot választaná. Ön is hasonlóan döntene?

G.: Igen, én nagyon szeretek golfozni.
T.: Én viszont nem. Sokat golfoztam, de nekem valahogy unalmasabb, mint a tenisz.

Ki a kedvenc férfi, illetve nő játékosa?

G.: Roger Federer, Steffi Graf.
T.: Stan Wawrinka, Bacsinszky Tímea.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek