Sport

Söderlundtól retteg a magyar válogatott

T.

Létrehozva: 2015.11.07.

A norvég gólkirályjelölt, a nyáron a DVSC ellen betaláló Söderlund jelentheti a legnagyobb veszélyt a válogatottra az Eb-pótselejtezőn.

Az U21-es válogatott elleni edzőmeccsel zárta a hetet Bernd Storck itthon játszó focistákból álló felnőtt nemzeti csapata.

A norvégok elleni Eb-pótselejtezőre készülő szűkített keret tagjai vasárnap találkoznak újra Telkiben, a légiósok hétfő délutánig csatlakoznak. Unatkozni addig sem fognak, 30 oldalas anyagot kell tanulmányozniuk, amelyben a taktikáról, statisztikákról és a norvég focisták jellemzőiről kaptak információt.

– Masszív rivális vár ránk, és mi, debreceniek a Rosenborgból személyesen is ismerjük például Söderlundot, aki roppant erős támadó. Szoros meccsre számítok – árulta el Bódi Ádám a Hajdú-bihari Naplónak.

Söderlund az idei norvég bajnok Rosenborg középcsatára, egy fordulóval az idény vége előtt öt találattal előzi meg riválisát a góllövőlistán, azaz szinte biztosan gólkirály lesz. A magas, erős támadó a nyáron a Loki ellen egy góllal vette ki a részét csapata 6-3-as továbbjutásából. A másik norvég csatár, akire szintén oda kell figyelni, Marcus Pedersen. Amióta ugyanis a jelenleg második helyen álló Strömgodsetbe igazolt, kilenc meccsen kilencszer volt eredményes. 

Nikolics jön

A leggólerősebb magyar támadó, Nikolics Nemanja (a képen) csütörtökön betegség miatt kénytelen volt kihagyni csapata, a lengyel Legia Warsawa FC Bruges elleni Európa Liga-meccsét. Nos, azóta rendbe jött, így Bernd Storck kapitány számít rá a válogatott keretben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek