Sport

Hosszú Katinka: Nincs az a pénz, amiért eladnám a lelkemet

Bors/MTI

2015. május 26. kedd 14:00

Hosszú Katinka remek eredményei helyett a Swimming Worldben megjelent írás doppingvádjaival foglalkozott rendkívüli tájékoztatóján.

A háromszoros világbajnok a Swimming World Magazine internetes oldalán múlt szerdán megjelent doppingvádakra reagálva egy ügyvédei által jóváhagyott nyilatkozatot olvasott fel keddi sajtótájékoztatóján.

Nyilatkozata szerint a lap minden alapot és bizonyítékot nélkülözve tárta a világ elé ezeket a légből kapott gyanúsítgatásokat.

A 26 éves sportoló jelezte, mostantól kezdve egy jogászokból álló csapat viszi tovább az ügyet, amely egy korábbi úszó, a kanadai Casey Barrett által publikált írással indult el. A cikk úgy született, hogy sem őt, sem a felkészítését segtő szakembereket nem kereste meg a szerző, Casey Barrett.

„Nincs az a pénz, hírnév, győzelem, amiért eladnám a lelkemet. Annál is inkább alaptalanok a vádak, mert nem volt kíváncsi edzésmódszereimre, speciális étrendemre és arra sem, hogy hatéves korom óta mindent az úszásnak rendelek alá” – áll az úszónő nyilatkozatában.

– Megfelelő helyen és időben elmondom Mr. Casey Barrettnek a véleményem – jelentette ki Katinka. – Nem szentségeltem, káromkodtam a rágalmak hallatán, hiszen nekem a medencében van dolgom. Persze nem örülök, de megpróbálom függetleníteni magam a pletykáktól.

– Azt tanácsoltam Katinkának – a döntés persze az övé –, hogy ne pereljen, inkább ússzon, ezzel adjon csattanós választ a vádakra – mondta Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke. – Érdekes, Michael Phelps eredményei nyomán senkiben sem fogalmazódtak meg ilyesféle vádak.

Kiss László szövetségi kapitány hozzáfűzte: meg kellene nézni Katinka edzéseit, azok után biztosan más véleménye születne róla az újságírónak, hiszen a tréningek sokkal, de sokkal nagyobb erőfeszítéseket igényelnek, mint a versenyek.

– Egyszerűen savanyú a szőlő egyeseknek – így Kiss, aki emlékeztetett arra, hogy Egerszegi Krisztina teljesítményét is sokan megkérdőjelezték. – Katinka már nem csak vegyes specialista, háton is egyre jobb, s talán ez is sérti egyesek érdekeit. Férjével és egyben edzőjével, Shane Tusuppal együtt folyamatos versenyzéssel készülnek az év egy nagy viadalára, ennek és hihetetlen edzésmunkájának a gyümölcse a sok siker. Mellesleg egyre többen követik ezt a módszert.

 

Egerszegi rekordjára tör

A hátát is megmutatja a világnak Hosszú Katinka, aki ebben az úszásnemben is egyre jobb, már csupán 19 századmásodpercre van Egerszegi Krisztina 1991-es 200-as országos csúcsától.

– Ahogy jöttek az eredmények, úgy szerettem bele a hátba – mondta Katinka. – A kazanyi vb-n pedig összejöhet gyerekkori ideálom csúcsának megjavítása.  

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghozta az autós futár a rendelést, meglátta a lépcsőt, a következő jelenet eszméletlen volt

ripost.hu

Riasztást adtak ki hat megyére, brutális köd csap le az országra

origo.hu

Forradalmi döntés született, az egész világon elkezdődhet a repülő autók korszaka - videó

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

origo.hu

Rengeteg autóst érint ez a január végi határidő, sokan elfelejthették

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett, öngyilkos lett az ismert színész

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

astronet.hu

A Mars a Bak jegyében jár, és felforrósítja körülöttünk a levegőt

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó