Nem csak a vízilabda-válogatott élén, a konyhában is fényes sikereket arathatna Benedek Tibor. A vb-győztes kapitány betársult egy belvárosi étterembe, igaz, a főzést azért inkább a profikra hagyja.
Kásás Tamáshoz hasonlóan Benedek Tibor szintén szeretné a medencén kívül is hasznosítani olaszországi tapasztalatait. A magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya – volt csapattársához hasonlóan – éttermet nyitott. Társtulajdonosként szállt be a családbarátnak nevezett Trattoria Gustóba a feleségével, Epres Pannival.
– Tizenhárom évig éltem Olaszországban, és amikor hazajöttem, az ottani ízek hiányoztak a legjobban, ezért vágtunk bele – mondta Benedek, aki nem fél attól, hogy Kásáshoz hasonlóan rengeteg idejét elrabolják majd az étterem körüli tennivalók, hiszen ők egy jól működő rendszerbe léptek be.
– A Gusto már öt hónapja pörög, s néhány hetes gondolkodási idő után döntöttük el, hogy érdemes beszállni. Mellesleg elég jól főzök, de ezt a munkát inkább a profi olasz séfre, Simonéra bízom. A tulajdonosok régi szakemberek, több vendéglátóhelyet visznek, az ő személyük a garancia arra, hogy nem nekünk kell majd időről időre áruért menni vagy beugrani a konyhába.
Pedig ott is egész jól megállja a helyét a játékosként három olimpiai aranyat nyert kapitány. Felesége, Panni szerint nem a főzőtudományával van baj, sokkal inkább azzal, hogy az étel elkészülte után egy darabig átláthatatlan káosz uralkodik a konyhában. Mindenesetre a fentieket alátámasztandó Benedek Tibor is felcsapott alkalmi szakácsnak, és a párja – valamint a séf – segítségével egy híres tésztakülönlegességet, a Focaccia di Reccót készítette el a vendégeknek.