Sport

Massa: Bianchi nem kapott jó F1-es autót

cs

Létrehozva: 2014.11.09.

Nem feledkeznek meg a pilótatársak a már több mint egy hónapja kómában fekvő Jules Bianchiról. Felipe Massa amiatt kesergett, hogy egy jó autóval sokra vihette volna a 25 éves francia az F1-ben.

Továbbra is stabil, de súlyos az állapota a szuzukai vizes pályán kicsúszó és egy épp mentést végző darus kocsinak csapódó Jules Bianchinak. Talán az ő tragédiája is közrejátszik abban, hogy anyagi gondokkal küzdő csapata, a Marussia – amelynek épp Bianchi szerzett két pontot Monacóban – nem talált megmentőt, így végleg lehúzhatta a rolót.

A Williams pilótája, Felipe Massa, aki jó barátságot ápol a versenyzővel, a L’Equipe-nek beszélt arról, hogy a fiatal franciának túl kevés lehetőség jutott a királykategóriában.

– Régóta ismerem őt, hiszen menedzserem, Nicolas Todt korán kiszúrta a tehetségét. Akkor még gokartozott, és ebben a műfajban nem volt nála jobb. Nemcsak az apja pályáján, Brignoles-ban vert meg mindenkit, hanem az én hagyományos brazíliai téli versenyemen is kétszer nyert – mondta Massa. – Kár, hogy nem ülhetett egy igazán jó Forma–1-es autóba, a tehetsége alapján ugyanis jóval többre hivatott annál, mint amit elért.

Interlagosban épp Bianchi balesete miatt vezettek be egy új szabályt: ha baleset történik, a pilótáknak 35 száza­lékkal csökkenteniük kell a sebességüket. Ráadásul a ve­szélyesebb kanyarokban, mint a Senna-S, nem várakoznak majd munkagépek, nehogy megismétlődhessen a szuzukai ütközés.

Gyorssegély a Caterhamnek

Mindössze egy nap telt el azóta, hogy a Caterham istálló a szurkolóihoz fordult, segítsenek összedobni a pénzt az idényzáróra, és már­is 515 ezer font (203 millió Ft) gyűlt össze, ami lassan a szükséges összeg negyede.

– Nem volna szabad engedni, hogy a rajongók fizessenek. Fontos, hogy az F1 ne teregesse ki a szennyesét – vélekedett Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek