Sport

Alonso rekordbérért maradna a Ferrarinál

cs

Létrehozva: 2014.08.06.

Fernando Alonso örömmel marad hű a Ferrarihoz, de megkéri az árát: újabb három évre 105 millió euróért marad. Ezzel megduplázná korábbi bérét, és minden idők legjobban fizetett pilótája lenne.

A Ferrari eddigi legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher sem keresett annyit, amennyit Fernando Alonso szeretne a 2017–2019-es időszakra az olasz istállótól. Schumi öt vb-címet szerzett a maranellói csapatnak, s a legjobban honorált idényében 25 millió eurót (7,8 milliárd Ft) tehetett zsebre. A Bild német lap most úgy tudja, Alonso a szerződés-hosszabbítás feltételeként évi 35 milliót (11 milliárd Ft) akar, ami közel duplája a jelenlegi pénzének (18 millió euró). Ezzel nemcsak a Ferrari legjobban fizetett pilótája lenne, hanem a sportvilág olyan sztárjaival kerülne egy „ligába”, mint a svájci teniszező, Roger Federer (32 millió), vagy az amerikai kosaras sztárok, LeBron James (32 millió) és Kobe Bryant (36 millió).

Persze érthető, ha Alonso anyagias, hiszen óriási reményekkel csatlakozott az olaszokhoz, ám hat éve képtelenek versenyképes autót adni alá. Így hiába tartják a szakemberek a mezőny legjobb pilótájának a spanyolt, még mindig csak a Renault-val szerzett két vb-cím (2005–2006) szerepel a neve mellett. Nem véletlenül mondta az osztrák legenda, a Mercedes szaktanácsadójaként dolgozó Niki Lauda, hogy Alonso nagyon megszenved a Ferrarival, s erőn felül teljesít a gyengécske autóval, de legalább megfizetik érte… 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek