Sport

Szilágyi 43 évesen került a pólóelitbe

csb

2014. április 13. vasárnap 11:15

Szilágyi Zsolt a legidősebb fordulóról fordulóra aktív játékos a honi vízilabda-bajnokságban, a center egész pontosan 43 évet várt arra, hogy végre szóhoz jusson a magyar első osztályban.

Akikkel együtt kezdte a sportot, már vagy a sportág vezetői közé tartoznak, mint a szövetség versenybírói bizottságának elnöke, a jogász dr. Gál András, vagy rég el is feledkeztek az uszodáról. Szilágyi Zsolt azonban 43 és fél évesen is hétről hétre vízbe száll a ob I-es Ybl Waterpolo Club játékosaként. 

– Mindig is profi játékos szerettem volna lenni, komoly terveim voltak a vízilabdával, ám másként alakult. Igaz, végül eljutottam az első osztályig, csak kicsit későn – mondja Szilágyi, aki hajdanán Faragó Tamásék sikereit látva választotta a sportágat. Előbb ugyan egy rövid időre átcsábult az öttusázókhoz, de végül győzött a póló. Ám egészen Finnországig kellett utaz­nia, hogy bajnoki címet ünnepelhessen.

–A Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után Helsinkiben tanultam tovább, és a sportot is folytattam. Ott kóstoltam bele, milyen, ha profi pólósként kezelik az embert. Háromszor nyert a csapatunk bajnokságot, a Finn Kupát is begyűjtöttük, és többször gólkirály lettem. Persze a színvonal meg sem közelítette az itthonit, mégis nagyon élveztem a sikert. Aztán amikor hazajöttem, több szezont lehúztam az ob I/B-ben a Tipónál, mire lehetőségem nyílt az Ybllel az élvonalra – folytatja, s hozzáteszi, nagyon hálás Lévay Balázs klubelnöknek és Köllő Attila vezetőedzőnek karrierje másodvirágzásáért.

Pedig nem egyszerű a munkája mellett időt szakítani a tréningekre. Vállalati rendszertanácsadóként ugyanis rengeteget utazik külföldre. A vízilabdázásról mégsem akar lemondani, mert egyrészt formában tartja, másrészt kikapcsolódásnak sem utolsó. Épp ezért nyáron már az ötéves kisfiát is be akarja vezetni a sportágba.

– Örs egyelőre dzsúdózik, de szeretném, ha megtanulna rendesen úszni, utána pedig jöhet a póló. Nem akarom mindenáron ráerőltetni, a lényeg, hogy sportoljon, és ha a cselgáncsot választja, annak is örülni fogok.

Biros Péter autogramját máig őrzi

Az egyetem mellett is lejárt pólózni, s amikor Miskolcon egy kisebb tornán gólkirály lett, egy 14 éves fiatal tehetség autogramot kért tőle. Annyira meglepődött, hogy ő is kért a tinitől egy aláírást az érmére, mondván, hátha egyszer sokat ér majd. – Még mindig megvan a 14 éves Biros Péter aláírása, merthogy ő volt az a jól úszó, ügyes kezű srác – osztja meg Szilágyi az azóta három olimpiai aranyérmet is nyerő játékossal közös történetét.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Meztelenül mutatta meg a világ egyik legszebb fenekét Alena - 18+

ripost.hu

Megunta a titkolózást: Bevallotta, kit szeret Tóth Dávid exe

she.life.hu

Nyílt levél a férfinak, akit nem értékeltem eléggé

szon.hu

A levegőből figyelnek a zsaruk Nyíregyházán! Ennyi ember bukott le! (videó)

vg.hu

Elveszítette vagyonát a bitcoinmilliomosok negyede

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Zalatnay Sarolta: külföldi szexkalandoktól a meztelen képekig - fotók

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

origo.hu

Magyarország és Lengyelország elleni tudatos támadásról hozott nyilvánosságra információkat a spanyol sajtó