Sport

Hanna ovijában is téma Balzsay betegsége

T. R.

2014. március 29. szombat 08:15

Balzsay Károly exbokszolónk káprázatos erővel küzd rákbetegsége ellen. Jövő héten a harmadik kemoterápián vesz részt, miközben igyekszik két kislányát megóvni a kellemetlenségektől.

A 33 éves bunyós már két kemoterápiás kezelésen átesett, az egyiket egy injekciós terápiával ki kellett egészíteni, mert a rákos sejtekre ható kémiai szerek a fehérvérsejtjeit is elpusztították. Karesznek emiatt csak egy pár napig kellett otthon maradnia, továbbra is napi kétszer jár edzést tartani. Volt Tatán is, az edzőtáborban, a családdal pedig szülinapot ünnepeltek: Jázmin négyéves volt a napokban. Kislányát az oviban is felköszöntik, amiről a büszke édesapa sem akar lemaradni.

– Próbálunk mindent úgy csinálni, mintha semmi gond nem lenne – meséli Balzsay felesége, Tünde. – Szeretnénk kislányainkat megóvni a nehézségektől. Többé-kevésbé sikerült is. Szegény Hannácskám egyik nap úgy jött haza az oviból, hogy aggódva említette, a csoporttársai azt mondták, apa nagyon beteg, de megnyugtattuk, hogy nincs semmi gond. Apa tényleg beteg, de meg fog gyógyulni. Természetes, hogy előfordul az ilyesmi, hiszen a sajtóban sokat foglalkoznak Karival, és a családoknál is szóba kerül a betegsége. A lényeg az, hogy mi mit mutatunk itthon, mit látnak a gyerekek. A férjem a kemoterápiás kezelések után pár nappal rosszul van, de mindent meg tudunk úgy oldani, hogy a gyerekek ebből ne lássanak semmit, és ne féljenek.

Jövő héten újra fontos mérföldkő jön: Balzsayn PET-CT vizsgálatot végeznek, ennek során fel tudják mérni, hol vannak még rákos sejtek – a sugárzó kontrasztanyag miatt aznap nem lehet együtt a gyerekekkel –, majd megkapja a harmadik kemoterápiát is.

– Kari fantasztikus, tőle kapok erőt én is – folytatja Tünde. – Jön-megy, éli az életét, teszi a dolgát, ha rosszul van, elvonul, de hamar erőre kap. Jövő héten azonban nehéz napjai lesznek, akkor nyugalomra lesz szüksége.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet