Sport

30 millióról mondtak le Erdei Zsolték

Sz. S.

Létrehozva: 2014.03.05.

A Bors számításai szerint akár harmincmillió forintot is „bukhat” az Erdei Zsolt gáláját rendező cég, amiért a SYMA-csarnok vagy a BS helyett a kis kecskeméti létesítmény lesz a szombat esti helyszín.

Öt óra alatt elfogyott a több ezer belépő – a legdrágább 25 ezer, a legolcsóbb 3500 forintba került –, márpedig ez azt jelenti, a szurkolók még mindig kíváncsiak Madárra. Vajon nem lett volna ésszerű egy, a kecskemétinél lényegesen nagyobb színhelyen megrendezni a bunyós esetleges búcsúmeccsét?

– Talán többen is eljöttek volna, de ezen utólag kár morfondírozni – felelte a 39 éves korábbi profi világbajnok, aki igent mondott az eseményt tető alá hozó Rácz Félix ajánlatára. Megkerestük a Ferobox Event egyik tulajdonosát is. A szervező elárulta, az esemény költségvetése meghaladja a harmincmillió forintot s az összeg előteremtéséhez számos szponzor állt melléjük.

– Ebben a projektben nem feltétlenül az anyagi haszon vezérelt, amikor tavaly decemberben felvetettem Zsoltnak a meccs ötletét – mondta Rácz. – Mivel koromnál fogva nem adózhattam efféle rendezvénnyel néhai Papp Lászlónak, majd a megfelelő anyagiak híján Kovács Kokó Istvánnak sem, ökölvívó sportunk harmadik emblematikus alakját, Erdeit nem szerettem volna kihagyni ebből a sorból.

S hogy a menedzser-üzletember miként gondolkodik az esetleges fővárosi rendezésről?

– Összehasonlítás gyanánt: a német Universum által 2007 júliusában a pesti SYMA-csarnokban rendezett gálára mindössze 2481 jegyet sikerült értékesíteni, ami nem túl sok. Én úgy vagyok vele, inkább egy 5-6 ezres csarnokba szervezek gálát, és azt megtöltjük, mint egy kilencezresbe. Utóbbiban bántó lett volna látni – elvégre az M1 közvetít Kecskemétről –, hogy két-három szektor üresen marad. Ráadásul a mai világban nagy kockázat egy tágasabb fővárosi csarnokba szervezni eseményt.

Így vagy úgy, a kecskemétinél öt-hatezer szurkolóval több összejöhetett volna valamelyik fővárosi helyszínen, ez pedig, átlagosan ötezer forintos jegyárral számolva, 25-30 millió forintos többletbevételt jelentett volna.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek