Sport

Szobrot emeltetnének Adamsnek

(turcsik)

Létrehozva: 2014.01.03.

Miközben nagybátyja szobrot állítana Akeem Adamsnek, az FTC hétfőn elhunyt futballistájának, a trinidadi média az ország politikusait ostorozza, amiért nem nyújtottak neki segítséget.

Habár a Ferencvárosnál még nem tudták megmondani, mikor szállítják haza Akeem Adams holttestét, és mikor temetik el a 22 éves korában elhunyt labdarúgót, Trinidadban még most is azon vannak kiakadva, mennyire hidegen hagyta a helyi politikusokat a tragédia. A súlyos szívinfarktust kapó, bal lábát amputálásban elveszítő, műszíven lévő futballistával három hónapos haláltusát követően egy jelentős mértékű agy­vér­zés végzett.

Pontosabban az, hogy az orvosok etikai okokból ekkor már a gépek lekapcsolása mellett döntöttek. A játékos állapotáról rendszeresen beszámoló trinidadi Wired868 a futballista elhunytának másnapján kiemelte, hogy az FTC és a magyar emberek nem várt anyagi és morális támogatást nyújtottak Adamsnek, illetve a Budapestre költöző édesanyjának, Ancillának és testvérének, Akininek.

Ezzel szemben az egyperces nemzeti gyászmegemlékezést sürgető kormányt képmutatónak véli az internetes site. A Wired868 szerint hiába méltatja most a válogatott futballistát például Anil Roberts sportminiszter, a Városmajori Szívklinikán egyszer sem látogatta meg a védőt. Sőt, a trinidadi fociszövetségnek is kijut a kritikából az elbénázott adománygyűjtése miatt: ismert, a befolyt összegnek csak a harmadát, 16 millió forintot tudtak a családnak átutalni. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek