Sport

Szilágyi intézte el a Mocsai-csapatot

Sz. S.

Létrehozva: 2014.01.24.

Hat góllal keserítette meg a magyar kézilabdázók életét Szilágyi Viktor, aki Mocsai Lajos kapitány legnagyobb bánatára osztrák színekben bizonyított a dániai Európa-bajnokságon.

Abban, hogy a magyar válogatott a dániai kézilabda Eb középdöntőjében 25-24-re kikapott Ausztriától, és végül nyolcadik lett, oroszlánrészt vállalt egy, az ellenfelet erősítő magyar kiválóság.

A 35 éves Szilágyi Viktor Budapesten született, ám mivel édesapja, István 1984-ben a sógorokhoz szerződött légiósként, a fia ott csinált karriert. A német Bundesligában pedig tizennégy éve szerepel, s csapataival mindhárom nemzetközi klubkupát (BL, KEK, EHF-kupa) elhódította.

Jobbkor nem is parádézhatott volna Császár Gáborék ellen, ugyanis – mint bátyja, a dabasi kézilabda-edző, Szilágyi Zoltán elárulta – lassan visszavonul. Az osztrák ász egyébként rangos becenév viselője, mivel egykori csapattársa, Stefan Krebietke kisfia nem tudta kiejteni a nevét, Vigóra, majd Figóra keresztelte Viktort.

– Az öcsém a német bajnokság felsőházában, Bergischerben játszik, de a jövőben németországi klubmenedzserként dolgozik tovább – mondta Zoltán, majd elárulta, a 2004-es athéni olimpia előtt a magyar szövetség honosítani kívánta testvérét, de kifutott az időből.

– Pedig szép lett volna, ha Viktor a nyomomba lép – je­gyezte meg a 63 éves, korábbi 231-szeres magyar válogatott papa, István –, elvégre jómagam az 1976-os és az 1980-as olimpián szerepeltem, ő pedig 2004-től tehette volna ugyanazt. 

István tavaly májusban költözött haza végleg Ausztriából, ahol játékos-pályafutása befejezése után edzősködött, manapság már a dabasi utánpótláscsapatoknál tréner. Egyébként a mai osztrák válogatott felét ő tanította kézilabdázni.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek