Sport

Messi négy góllal körözné le az igazi Ronaldót

Bors

Létrehozva: 2014.01.11.

Szombat este az Atletico Madrid - Barcelona szuperrangadóra figyel az egész világ. Szinte elképzelhetetlen, hogy rossz meccs legyen, de az is, hogy az argentin lekörözze a katalánok korábbi brazil zsenijét.

Szombat este Atletico Madrid - Barcelona rangadót rendeznek a spanyol bajnokság 19. fordulójában. Mindkét csapat azonos pontszámmal áll a tabella tetején, így már csak ezért is létfontosságú meccs lesz. A sérülésből visszatérő Messi bombaformában van, de ahhoz, hogy a két csapat 16 évvel ezelőtti nagy meccsének hősét lepipálja, négy gólt kellene rúgnia. 

1997. március 12-én a Spanyol Kupa negyeddöntőjében találkozott egymással a két csapat, a szombatival ellentétben akkor Barcelonában. A katalánoknál olyanok játszottak, mint a kétszeres aranylabdás - Cristiano Ronaldo ellendrukkerei által csak Igazi Ronaldónak nevezett - brazil Ronaldo, a későbbi sikeredző Guardiola, vagy éppen Luis Figo. 

A klub történetének egyik legnagyszerűbb fordítását produkálták. Az Atletico Madrid már 3-0-ra ment, de a Barcelona Ronaldo mesterhármasával fordított, és végül 5-4-re nyerte meg a meccset, majd később a kupát is begyűjtötték. 

Lionel Messi már sok rekordot megdöntött, de ha a brazil Ronaldót megelőzve négyet vág a hatalmas formában levő Atleticónak, oda neki az ötödik Aranylabdát. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek