Sport

Fél lábbal vezet autót Natasa Kovacsevics

M. G.

Létrehozva: 2014.01.17.

A szerb lány fél lábát elveszítette, ám a sport iránti vonzódása megmaradt. A győri kosaraslányok busztragédiájának sérültje nemcsak járni tanul, új sportágat is talált magának: a lövészetet.

A 19 éves belgrádi lány a Kurir című szerb lapnak árulta el, hogy sportambícióit fél lábbal járva sem adja fel. Mint mondta, a Crvena zvezda kosarasaként BEK-gyôztes édesanyjának köszönhetően a sport a vérében van és marad is.

– A kórházban olvastam egy hozzám hasonló tragédiát átélô sportolóról, aki nem adta fel, és láb nélkül is a sportban maradt, lövészként – mondta az újságnak Natasa. – Úgy gondoltam: miért ne próbálhatnám ki magamat a sportlövészek között? A felépülés időszaka még tart ugyan, de már járok egy lövészklubba. Úgy tűnik, nemhiába. A szerb válogatott edzésein azt mondták nekem, hogy nem is olyan rossz a kezdet, van érzékem hozzá.

Az egyik lövő, Zorana Arnautovics már a szárnyai alá is vette a kisalföldi baleset sérültjét, azt mondta, csodálatra méltó az optimizmusa, ezért arra biztatja, mindenképpen valósítsa meg sportlövőterveit.

Arra már ő tanította meg, hogy kell tartania a fegyvert, és hogy mire kell vigyáznia, amikor elsül a pisztoly, mert az egyfajta ütés, amitől a kéz megremeg. – Az enyém már elég stabil, és nagyon bízom benne, hogy tizenkilenc évesen még nem késtem le semmiről, és vihetem valamire – tette hozzá az ifjú hölgy.

Az, hogy Natasa mennyire jól kezeli a tragédia súlyos következményeit, kiderül abból is, ahogy közösségi oldalán megosztotta az élményt, hogy ismét tud autót vezetni: „Belgrádiak, vigyázzatok! Natasa ismét kormány mögé ült és autót vezet!”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek