Sport

30 ezer sírhely lesz a Barca-stadion alatt

Sz. S.

Létrehozva: 2014.01.21.

A Camp Nou-stadiont, a Barcelona otthonát felújítják. Az építkezés során harmincezres urnatemetőt alakítanak ki, hogy a drukkerek itt leljenek végső nyughelyükre.

A Camp Nou létesítmény alatt kialakítandó kolumbáriumban – bár eredetileg csak 500 urnahely elkészítését tervezték – 30 ezer elhunyt alhatja örök álmát. Amint Josep Ramon Vidal-Abarca, a katalánok létesítményigazgatója elmondta, nem a klub­vezetéstől származik az ötlet, hanem pártoló tagjaik kérték az urnatemető kialakítását.

A sírhelyeken hűséges drukkerek lelnek majd örök nyugalmat. Az urnatemetkezés nem olcsó: ha valaki ötven évre váltja meg a nyughelyét, há­rom­ezer eurót (900 ezer forint), aki 99 esztendőre tervez, már hatezret (1,8 millió) fizet.

Az FC Barcelona elhatározása egyébként nem új, hiszen a szintén barcelonai Espanyol már kialakított egy ilyen temetőt 2009-ben. Igaz, a Cornella–El Prat-stadionban mindössze húszezer urna elhelyezésére nyílik mód.

űAmi azt illeti, a Barcelona már vasárnap este csaknem másvilágra küldte néhány kedvelőjét, ugyanis a spanyol bajnokság 20. fordulójában Gerardo Martino edző együttese 1-1-es döntetlent ért el idegenben a Levante ellen. Ugyanígy ikszelt (1-1) a Sevillát fogadó Atlético Madrid is, és mivel szombaton a Real Madrid 5-0-ra nyert a Betis otthonában, az FC Barcelona és Atlético 51-51 ponttal vezet a tabellán, míg a Real 50 ponttal harmadik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek