Sport

Kökényék harcba szállnak a sportággal

2013. november 21. csütörtök 08:15

Nem marad következmények nélkül Kökény Roland és barátnője ­akciója. Baráth Etele, a kajak-kenu szövetség elnöke azt mondja, a hölgy nem lesz edző. Kökény viszont ragaszkodik szerelméhez.

Kökény Roland és újságíró barátnője hiába találta ki, hogy ezentúl a hölgy – aki jövő ősszel kezdené el az edzői iskolát – készíti majd fel az olimpiai bajnokot, úgy néz ki, hogy a szövetség nem akar asszisztálni a képtelen ötlethez. Igaz, valamelyest már a sztárpár tagjai is visszakoztak, most úgy fogalmaznak, az újságíró tükröt tart majd Roland elé a szakmai, technikai kérdésekben.

A 38 éves olimpiai bajnok kajakos januárban még úgy fogalmazott, amikor a Dombival alkotott páros sikerét magyarázta, hogy a szakmai hozzáértés mindennél fontosabb a felkészülés során. – A lényeg a lapátok útja a vízben, egy laikus soha nem fogja észrevenni, hogyan működik a dolog, de egy szakembernek van hozzá szeme – mondta Kökény az Origónak, nem tudván, hogy fél évvel később a párjára – aki soha nem volt sem kajakos, sem élsportoló – szeretné majd bízni az effajta kérdéseket.

A szerelmespár a sajtó és a szakma felháborodását irigységgel és rosszindulattal magyarázza, Szalai Vivien egy tévéműsorban hangsúlyozta, hiába a közvélemény heves reakciója, a szövetségnek semmilyen kifogása nincs a döntéssel kapcsolatban, míg Kökény úgy fogalmazott, „most már csak azért is megcsináljuk Viviennel”.

Nos, Ábrahám Attila főtitkár, aki az első napokban még megértéssel reagált az ügyre, a Nemzeti Sportban már más hangnemben nyilatkozott: „Nem engedhető meg a sportág lejáratása, a szakembereink kisemmizése, nevetségessé tétele.” Baráth Etele szövetség elnök ennél is élesebben fogalmazott:

– Ez az egész egy hülyeség! – háborodott fel az elnök. – Szó sem lehet arról, hogy ez a hölgy valaha is állami edző legyen, nem felel meg a kritériumoknak, és amúgy is a szövetségnél van a jog, hogy valakit felterjesszen. Az ügynek lesznek következményei, a csütörtöki elnökségi ülésen téma lesz, az a minimum, hogy Rolanddal komolyan elbeszélgetek.

Szegénységi bizonyítvány

A Magyar Nemzet megszólaltatta Horváth Gábort, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatóját, aki azt mondta, ez a cirkusz csak a pénzről szól, és a szereplők a trükközéssel a saját sportágukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. 

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Kitoloncolás, bojkott, karantén, körözés: nem Djokovics az egyetlen, akit megállítottak

borsonline.hu

Sokkot kaptak a vásárlók: holtan találtak egy eladót a boltban

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

hirtv.hu

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye

szoljon.hu

Saját kézzel befejezték, most eladnák a szuper szolnoki otthont tulajdonosai

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

Női kézi NB I: tartalékosan győzött a Siófok a Fehérvár ellen

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

magyarnemzet.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger + fotók

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

nemzetisport.hu

Női kézi BL: győzött a Rosztov, és átvette a vezetést A-csoportban

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján