Sport

Kiderülnek a győri kézisek titkai az Újjászületésből

Bors

Létrehozva: 2013.11.19.

Görbicz Anitát focizás közben fedezte fel a kézilabdázás számára Róth Kálmán. A BL-győztes Győri Audi ETO-ról szóló Újjászületés című könyvből pedig az is kiderül, hogy Heidi Löke azért olyan nagy harcos, mert állandóan verekedett hat testvérével.

A győri kézis lányok féltett, intim titkai ugyan nem kerültek nyilvánosságra a napokban megjelent Újjászületés című könyvből, ám a bennfentesek által ismert érdekességeket megismerhetik azok, aki elolvassák a sikertörténetet. Például azt, hogy Görbicz Anita a lakótelepi garázssoron ördöngősen – focizott, akkor figyelt fel rá, későbbi nevelőedzője, Róth Kálmán.

Azt is kevesen tudják, hogy a hajdanában szerény költségvetésű csapat vezetője, Vanyus Attila, a győri állatkert igazgatójaként egy jobbszélső és egy medvét hozott jászberényi beszerzőkörútjáról.

– Szegény Kiss Csilla beült előre, a medve meg ment hátra ketrecestül, de hiába volt benyugtatózva, felébredt, éppen amikor az egyik budapesti hídon rázni kezdte a rácsokat. Na, mondom, itt a vég, de aztán a medve szerencsére moderálta magát.

Az olimpiai bronzérmes Nagy Anikót egy kígyóért menet szedtük fel Miskolcon, és mindez a klubnak egy fillérjébe sem került, rápapíroztuk az állatkertre az útiköltséget muszáj volt élelmesnek lennünk S, hogy miért lett Heidi Löke utolérhetetlen harcos, aki foggal, körömmel küzd a labdáért? A válasz öt fiútestvérében keresendő.

– Heten vagyunk testvérek, de hatunkat hét év leforgása alatt szült édesanyám, így egyszerre nőttünk fel, és rengeteget verekedtünk. Csoda, hogy mindannyian megértük a tizennyolcat… Heidi tizenhét vagy tizennyolc éves korában döbbent rá, hogy ha már a legügyesebb játékos nem lesz belőle, a legerősebb még lehet. Azért ez se rossz! Az eredményei bizonyítják, hogy sikerült.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek