Sport

Vettel a Fudzsit már meghódította

cs

Létrehozva: 2013.10.11.

A japán futam előtt felért a csúcsra Sebastian Vettel, ugyanis megmászta a Fudzsi hegyet. Ráadásul nem először, öt éve egyszer már a szigetország legmagasabb pontjáról csodálta a napfelkeltét.

A vb-címet akár már Szuzukában megkaparinthatja a Red Bull német pilótája, ám ahelyett, hogy ezen stresszelne, inkább az ország szépségeire koncentrál.

A 3776 méteres Fudzsi hegyről csodálni a napfelkeltét egyike a legmaradandóbb élményeknek Japánban, amit Vettel már 2008-ban is megtapasztalt, s most ismét része volt benne.

– Megmásztuk. Sokan le akartak beszélni róla, mondván, hideg van, de nem volt ezzel problémám – mondta Sebastian Vettel.

A címvédő egyébként nem az egyetlen a mezőnyből, aki odavan a hegymászásért. A Mercedes világbajnoka, Lewis Hamilton legutóbb Borneó szigetén jutott föl a Kinabalura, s azt tervezi, a Kilimandzsárót, a Mont Blanc-t és a Fudzsit is meghódítja, sőt a világ teteje, az Everest is szerepel a bakancslistáján, amit jótékony céllal vállalna.

Räikkönen beszólt

Kimi Szuzukában is alakított. Miután egy francia újságíró megkérdezte tőle, látta-e már a Niki Lauda és James Hunt 1976-os versengését feldolgozó, Hajsza a győzelemért című mozifilmet, kifakadt.

– Még mindig nem… B*szd meg, te minden hétvégén ugyanazt kérdezed.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek