Sport

A Forma-1 finn sztárja vezet a legszebben

cs

Létrehozva: 2013.10.01.

Nem véletlen, hogy Kimi Räikkönent szeretik a legtöbben az F1-es rajongók közül. Kiderült: a finn vezet a leglátványosabban, 46 sikeres előzést egyik riválisa sem tud felmutatni.

Lehet, hogy Sebastian Vettel magabiztosan uralja a Forma–1-es vb-pontversenyt, szinte alig látnak tőle akciót a szurkolók. A Red Bull háromszoros világbajnoka ugyanis legtöbbször már a rajtnál az élre áll, és aztán a saját tempóját futva, többnyire senkitől sem zavartatva halad a célvonalig.

Button nem ladával versenyez, de néha mégis úgy tűnik...

Nem úgy a Lotus versenyzője, Kimi Räikkönen, aki gyengébb teljesítményű autójával kénytelen „átverekedni” magát a fél mezőnyön, hogy végül dobogóra állhasson.

A Jégember az eddigi 13 futamon 46 előzést mutatott be, ami nagydíjanként 3,5-ös átlagot jelent, s ha ehhez még hozzávesszük, hogy a sikeres lehagyást általában többszöri próbálkozás előzi meg, Räikkönenre tényleg nem lehet a pályán rásütni az unalmas jelzőt.

Annál meglepőbb egy másik sorrend, a leggyakrabban, 47-szer lehagyott versenyzőtől, az újonc finn Valtteri Bottastól ugyanis csak egy hajszállal jobb az eredménye a McLaren világbajnokának, Jenson Buttonnak (45). Vagyis a szebb napokat látott britet újabban már boldog-boldogtalan faképnél hagyja. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek