Sport

Pokol: megkéseltek egy magyar szurkolót

Bors

Létrehozva: 2013.09.06.

A román–magyar vb-selejtező előtt összecsaptak a vendégszurkolók a rendőrséggel. Állítólag a feketébe öltözött drukkerek nem akartak a számukra kijelölt zónába menni.

Házhoz mentek a pofonokért a román–magyar vb-selejtezőre utazó szurkolók. Bukaresti források szerint mindent meg is tettek annak érdekében, hogy a nagy számban kivonuló rendőrök már a meccs előtt se bánjanak velük kesztyűs kézzel.

A román hírtelevíziók élő közvetítésén az látszott, hogy Magyarország feliratú, fekete pólóba öltözött szurkolók a kávézókkal, sörözőkkel tarkított belvárosi utcákon összecsaptak az őket gumibotozó, és a könnygázzal nem takarékoskodó csendőrökkel. A csoportot végül autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. Sérülés nem történt.

Georgian Enache rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta a prosport.ro honlapot, hogy a nagyjából négyszáz – mások szerint ezer – fős magyar tábor tagjai petárdákat, füstbombákat és székeket dobáltak, mert az egyenruhások ki akarták kísérni őket a Nemzeti Aréna melletti, számukra fenntartott szurkolói zónába, ők viszont maradtak volna.

A bukaresti pályaudvarra befutott szurkolói különvonat utasai is összecsaptak a csendőrökkel, miután „bozgori” (hazátlan) skandálással fogadták a magyarokat, akik „cigányozással” és sörösüvegekkel válaszoltak. Az egyenruhások rövid dulakodás után elszállították a hangoskodókat. A román szurkolók sem bántak kesztyűs kézzel a vendégekkel, Szászkézdnél betörték egy magyar mikrobusz szélvédőjét, míg Bukarest központjában a csoporttól leszakadt szurkolót vertek meg, pénteken hajnalban pedig megkéseltek egy diósgyőri férfit.

Iskolát fenyegettek?

A 444.hu információi szerint a román–magyar meccsre tartó magyar szurkolói busz letért az autópályáról, hogy a román határhoz közel fekvő település, Konyár általános iskolájának főleg cigány diákjait fenyegethessék.

Az iskola igazgatója szerint történt valami, bár szerinte támadás nem, hiszen nem jutottak be az épületbe, sőt, a „kilincseket sem feszegették”, csak annyi történt, hogy jött egy busznyi ember, akik rendőri intézkedés után továbbálltak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek