Sport

Kovács Kati: kajak helyett családalapítás?

Létrehozva: 2013.09.19.

Kovács Kati jövőjéről ő maga sem döntött. A 37 éves kajakos nem csak azért áll dilemma előtt, mert az idei vb-n – 98 óta először – nem nyert aranyat, hanem foglalkoztatja a családalapítás is.

Kati a múlt hét végi országos bajnokságon két páros számban állt rajthoz, és az idényzáró versenyen mindkétszer nyert. Ez azonban már csak amolyan levezetése volt az idénynek, az esztendő legfontosabb viadalán, a világbajnokságon Kati aranyérem nélkül maradt, amire 1998 óta nem volt példa. A 31-szeres világbajnok, háromszoros olimpiai bajnok a vb után így fogalmazott a Mol kajakblogjának:

– Rossz azzal szembesülni, hogy ezúttal nem sikerült nyerni. Van hiányérzetem.

Hiányzik az érzés, amit a győzelem tud adni – mondta, utalva arra, hogy még mindig szeret kajakozni és mindenekelőtt győzni. De a jövőjével kapcsolatban sokat sejtetően beszélt. Elmondta, hogy mindenki véleményét meghallgatja, de dönteni egyedül fog.

Ezzel cseng egybe a szövetségi elnök, Baráth Etele nyilatkozata:

– Kati 37 éves, egyre gyakrabban panaszkodik fájdalmakról, de a folytatásról vagy visszavonulásról neki magának kell döntenie. 

Vagyis a sportágban egyértelműen napirenden van Kati visszavonulásának gondolata. A klasszis helyett Horváth Gábor, a Honvéd klubigazgatója beszélt a lehetséges forgatókönyvekről.

– Katit december végéig köti szerződés a Honvédhoz, egyelőre nem jelezte, hogy be akarná fejezni – mondta. – De tény, többször beszéltünk már arról, hogy itt az ideje a családalapításnak. Sokat versenyeztünk együtt, kedveljük, tiszteljük egymást, ez alapján azt mondhatom, hogy szerintem már a 2016-os olimpia előtt meghozza ezt a döntést, de egy ilyen nagy klasszisnál soha nem lehet tudni, mi jár a fejében. Még az sem kizárt, hogy ha mostanság leteszi a lapátot, Rióra még visszatér.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek