Sport

Kimi kevés a Red Bullnak

cs

Létrehozva: 2013.09.04.

Hiába az F1-es mezőny egyik legjobbja Kimi Räikkönen, a finn mégsem kellett a Red Bullnak. A világbajnok öntörvényű, és a szimulátoros felkészülést időpocsékolásnak tartja.

A 24 éves ausztrál tehetségnek, Daniel Ricciardónak jól jött a Jégember különcsége. A Red Bull ugyanis inkább a Toro Rosso piló­tájának kínált ­szerző­dést Mark Webber 2014-től megüresedő helyére a sokkal eredményesebb, ám egyben kiszámíthatatlanabb Kimi Räikkönennel szemben.

Mert nyíltan ugyan nem mondta ki az istálló vezetősége, mi volt a gondja a finn versenyzővel, nem nehéz a sorok között olvasni.

– Fontos szempont volt, hogy a jövőre ránk váró óriási technikai változások miatt a pilóta jól együttműködjön a mérnökökkel, és értsen a szimulátorhoz. Ráadásul a folyamatosság miatt hosszú távú, legalább hároméves megállapodásban gondolkodtunk – mondta a Red Bull ­szak­ta­nács­adója, Helmut Marko.

Márpedig köztudott, hogy Räikkönennel nem könnyű együtt dolgozni: a mérnökökkel szófukar, a szimulátort utálja, de abból sem csinál titkot, hogy előbb-utóbb vissza akar menni ralizni. Persze az is kérdés, hogyan tűrte volna a csapat sztárja, a háromszoros világelső Sebastian Vettel mögötti másodhegedűs szerepet. Nem is beszélve a Red Bull számtalan szponzori és médiaeseményén való megjelenésről, amihez garantáltan nem fűlt volna a foga.

Räikkönen tehát maradt a Lotusnál, amely ugyan messze nem a legjobb autót rakja alá, de legalább békén hagyja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek