Sport

Gyurta: még csak filmen jó a Ferrari

jk

2013. szeptember 21. szombat 09:15

A Párizsban átvett nemzetközi fair play díjról és kedvesével való kapcsolatáról inkább hallgat Gyurta Dániel. Annál szívesebben osztja meg szomorú gondolatait Alonso elúszni látszó F1-es vb-címéről.

Nem szívesen beszél legújabb kitüntetéséről Gyurta Dániel. Más talán büszkélkedne azzal, hogy az UNESCO párizsi székházában nemzetközi fair play díjjal tüntették ki, az olimpiai- és világbajnok mellúszó azonban személyes ügyének érzi, hogy londoni aranyérme másolatának átadásával tisztelgett a tavaly elhunyt barátja és riválisa, a norvég Alexander Dale Oen emléke előtt.

– Csodálatos volt az ünnepség, de nem a díj, az érte kapott elismerés vezérelte a cselekedeteimet – zárta rövidre a témát Gyurta, aki három hét múlva kemény sorozatba kezd: hat rövid pályás Világkupa-versenyen indul. Jól jön némi változatosság, bár nem sok ideje lesz szétnézni az olyan egzotikus városokban, mint Szingapúr, Tokió vagy Doha.

– Elég feszített a program, nem lesz sok idő a kikapcsolódásra, városnézésre. Mellesleg nem is annyira a Vk-győzelmek a fontosak, én már mindent a riói olimpiának rendelek alá.

Igaz, az edzések mellett itthon sincs sok szabadideje, még arra sem futotta, hogy megnézze a híres Niki Lauda–James Hunt párharcáról szóló Hajsza a győzelemért című filmet. Pedig elkötelezett Ferrari- és Fernando Alonso-rajongóként már alig várja, hogy – legalább a filmvásznon – végre a tűzpiros autó győzelmét láthassa.

Szóval az edzésprogram fokozódik, így Daninak kevesebb ideje jut kedvesére, Petrára is. Mindenesetre diszkrét férfiként azonnal magánügyre hivatkozik, amikor azt próbáljuk feszegetni, hogy mikor helyezik magasabb szintre kapcsolatukat.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Kulcsár Edina elárulta, mi lesz a százmilliós családi házuk sorsa

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

origo.hu

Ezek a világ legaranyosabb és legviccesebb teknősei - képek

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Még egyedibb dizájnt hozhat az Android 13

origo.hu

Még idén elkészül Magyarország új buszgyára

borsonline.hu

Szörnyű tragédia történt: Egy 5 éves lány meghalt, 8 éves testvéréért küzdenek

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

life.hu

Tények és tévhitek a D-vitaminnal kapcsolatban

origo.hu

Így nézett szembe a halállal az ír terrorista