Sport

Fazekas kiakadt: mellőzik a férjét

Bors

2013. szeptember 18. szerda 09:15

Fazekas-Zur Krisztina nehezményezi, hogy a férje, illetve a másik trénere sem került be az állami edzők közé.

Az állam 154 edzőnek ad fizetést a jövőben. Aszerint, hogy mely korosztállyal dolgoznak, és milyen sikereket érnek el, 400 ezer és egymillió forint között kapnak havi juttatást a szakemberek.

A kajak-kenuban 27 edző részesül az állami edzői fizetésben, a londoni olimpián győztes összes versenyző trénere megkapta a lehetőséget, egyedül ­Fazekas-Zur Krisztináé nem. Az Amerikában szerencsét próbáló, de magyar színekben versenyző Fazekas egyik trénere férje, Rami Zur, a másik Klebecz Tamás.

– Az olimpia után Klebecz Tamás megkapta az utánam járó jutalmat, tehát akkor elismerte a szövetség, hogy ő az edzőm – mondta Fazekas. – Igaz, már ott is éreztem, hogy kicsit kívülállók vagyunk, csak az én edzőim nem kaptak válogatott felszerelést és akkreditációt. Egy éve próbálom a státuszukat rendezni, sikertelenül, még válaszra sem méltatnak, illetve egyszer Ábrahám Attila főtitkár válaszolt a felvetésemre.

Fazekas úgy véli, ez diszkrimináció, ami talán azzal magyarázható, hogy idehaza nem fogadják el, hogy valakinek lehet két edzője is, úgy érzi, a szövetségben rögzültek a régi beidegződések, nem nyitottak az újra.

– Igazából csak tippelni ­tudok, hogy ez lehet velem a baj, még soha senki nem mondta a szemembe – folytatta Fazekas. – Pedig mi mindent megteszünk, félretájékoztattak ugyan, de már folyamatban van a férjem amerikai edzői papírjának honosítása, az egész nyarunk ráment az ügyintézésre. Nem ­kere­sem a konfliktust, de most jutottam el egy határig, muszáj a nyilvánossághoz fordulnom.

Dr. Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára elmond-ta, a szakmai vezetés a napokban megválaszolja Fazekas felvetését, addig lapunkkal sem közölne többet.

Hosszúéknak sikerült

Nem Fazekas az egyetlen, akinek a férje edzőként dolgozik. Knapek Edina ura, Goncalves Marco állami edző lett, ahogy Hosszú Katinka férje, Shane Tusup is. Janics Natasa párja, Andrian Dusev nem került fel a listára – úgy tudjuk, nem is pályázott –, de Natasa másik trénere, Tokár Krisztián igen.

Fazekasnak sem a férje, sem az edzője nem jutott lehetőséghez.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 28.: az Ikrek az igazat látja, a Szűz új felismerésekre bukkan

origo.hu

Soros blogja véletlenül leleplezte Márki-Zayt: választási csalásra készül

kemma.hu

Kokaint, amfetamint és füvet is „szállított” az ételfutár Tatán és Tatabányán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

mandiner.hu

Bajkai István helyett Kovács Balázs Norbert indul Erzsébetváros/Terézvárosban

kisalfold.hu

Egy tóban találtak rá az eltűnt csornai történelemtanár holttestére

origo.hu

Viharos széllel törnek be a hózáporok