Sport

Sarapova egy meccs után kirúgta Connorst

Bors

Létrehozva: 2013.08.21.

Edző nélkül és új névvel vág neki a US Opennek Marija Sarapova. A névcserére egy vagyont költ és reklámcélt szolgál, edzője meg azért nincs, mert kirúgta trénerét – egy meccs után.

Marija Sarapova kérvényezte a floridai bíróságnál, hogy hadd változtassa meg a nevét két hétre. Az orosz teniszező az augusztus 26-án rajtoló US Open nyitányára akar új nevet, terve ugyanis az, hogy a világ egyik legnézettebb teniszversenyén Miss Sugarpovaként induljon, így szólítsa a hangosbemondó, a versenybíró és a sok ezer kommentátor. Hogy az egésznek mi értelme?

Sarapova cége, a Sugarpova cukorkákat forgalmaz, tavaly kétmillió zacskóval adtak elő belőle, és tovább akarják növelni a vállalat forgalmát, ami csak úgy megy, ha az ismertségét növelik. Erre pedig tökéletes alkalom a US Open, már csak az kell hozzá, hogy a bíróság áldását adja az ötletre – Sarapova két hét után visszaváltoztatná a nevét, a procedúra nem lesz két fillér –, na és a szervezők is belemenjenek abba, hogy a világsztár egy cukorka nevén induljon a versenyükön.

Hogy milyen eredményre lehet számítani tőle a viadalon?

Nos, idén két tornát nyert, Indian Wellsben és Stuttgartban, a Roland Garroson kikapott a döntőben Serena Wil­- liamstől, legutóbbi versenyén a második körben búcsúzott, aminek az lett a következménye, hogy rögtön kirúgta edzőjét, a korábbi klasszis játékost, Jimmy Connorst, aki a mérkőzés előtt lett a trénere. Sőt még arra sem méltatta, hogy ő maga közölje vele a döntést, apjával, Jurijjal hívatta fel a legendát. 

Ennek ellenére a vállsérüléssel bajlódó és az üzleti ügyeibe olykor belefeledkező játékostól minden kitelik: 2006-ban már egyszer nyert a US Openen. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek