Sport

Pluszesztendők járnak az újabb bundázásért?

(s)

Létrehozva: 2013.08.28.

A Bors úgy tudja, ma kezdeményezi az ügyészség az ismét őrizetbe vett K. Zoltán és L. Mátyás előzetes letartóztatását. Az előbbi ügyvédje szerint a bűnsegédlet, mellyel K.-t gyanúsítják, súlytalan tétel.

Józan ésszel nehéz elképzelni, miként fordulhat elő, hogy a hazai bundaügy főkolomposainak tartott exfocisták amint kikerülnek a rács mögül, azonnal folytatják a fogadási csalások szervezését. Márpedig a főügyészség gyanúja szerint K. Zoltán és L. Mátyás hat tavaszi NB I-es meccset csalt el – otthonról.

A házi őrizet tiltja ugyan a lakhely elhagyását, ám a hatóság emberei abba nem szólhatnak bele, az illetô kit fogad (ha már sportfogadás…), és kivel tartja a kapcsolatot. L.-nél nagyjából ötmillió forintnyi pénzt és szelvényeket foglaltak le, és K. sincs könnyű helyzetben, ám dr. Zamecsnik Tamás, az utóbbi ügyvédje szerint nem eszik olyan forrón a kását.

– Védencem tagadta az ellene felhozottakat, be fogjuk bizonyítani, hogy alaptalan a gyanú – mondta lapunknak az ügyvéd, aki úgy véli, az új ügy büntetési tételei súlytalanok.

Ennek némileg ellentmond Nagy Andrea ügyészségi szóvivő véleménye, szerinte nullától három évig terjedő szabadságvesztés jár a vesztegetésért.

Hogy a fogadási maffia magyarországi vezéralakjainak tartott, korábban több mint 21 hónapot előzetesben töltő személyek esetében ezt pluszbüntetésként kell-e érteni, arra nem könnyű válaszolni, ugyanis közel sem biztos, hogy a bíróság együtt tárgyalja majd az ügy első és második felvonását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek