Sport

Öngyilkos akart lenni Mike Tyson

Bors

Létrehozva: 2013.08.26.

Mike Tyson megdöbbentő vallomást tett egy New Yorki-i sajtótájékoztatón, ahol promóteri ­fel­adatairól kérdezték volna, ehelyett egy őszinte beszélgetésbe torkollt a hivatalos kérdezz-felelek.

– Gyakran rossz fiú vagyok – mondta az egykori világbajnok nehézsúlyú bokszoló, aki nemi erőszakért börtönben is ült, néhány éve pedig kislányát veszítette el egy otthoni balesetben. – Sok pokoli dolgot tettem, de bocsánatot szeretnék nyerni. Meg akarom változtatni az életemet, tisztán szeretnék élni. Nem akarok meghalni, most a halál ­szé­lén táncolok, mert alkoholista vagyok.

Tyson elárulta, mindössze hat napja tiszta, ami már maga a csoda, de gyógyulásról beszélni hat nap után még lehetetlen. – Mindenkinek hazudtam, hogy tiszta vagyok, de ez nem igaz. Hat napja nem használtam semmit, sem italt, sem drogot, és úgy érzem, hogy soha többé nem nyúlok ezekhez a szerekhez, elszánt vagyok, de már máskor is éreztem így, mégsem tudtam új életet kezdeni – utalt arra, hogy már háromszor is volt elvonókúrán korábban.

– Öngyilkossági kísérletem is volt, többször is – folytatta a vallomást. – Nem sokkal azelőtt, hogy 2009-ben elveszítettem a kislányomat, Exodust. Nem akartam élni, minden éjjel túladagoltam a ­gyógy­sze­rei­met, mégis felébredtem reggel. Akkor bántam, most már azt mondom, maga volt a csoda, örülök, hogy élek, és megpróbálok megváltozni.

Tyson 2012 júliusában adott már interjút életmódjával ­kapcsolatban, de akkor azt mondta, már három éve tiszta, és gyötrik ugyan a démonai, de képes ellenállni nekik. Mostani nyilatkozata ellentmond ennek, és kérdés, hogy legújabb harcát meg tudja-e vívni. Lökést adhat neki, hogy az HBO-tól nagy lehetőséget kapott: meccsszervezőként dolgozhat a tévécsatornának. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek