Sport

Milliárdosok játékszere a francia foci

Bors

Létrehozva: 2013.08.10.

A francia futball két külföldi üzletember, a katari Nasszer al-Kelaifi és az orosz Dmitrij Ribolovljev játékszere lett. Az a csapat nyer bajnokságot, amelynek tulaja mélyebben a zsebébe nyúl.

A PSG tulaja, Nasszer al-Kelaifi ugyanúgy 2011-ben vette meg klubját, mint az orosz Dmitrij Ribolovljev a Monacót, de jobb helyzetben volt a párizsi csapat: nem a másodosztályból kellett felverekednie magát, kisebb volt az anyagi gond és erősebb a játékosállomány.

Ezeknek köszönhető, hogy előrébb tart, mint riválisa, amely a másodosztályból feljutva, sok új futballistát szerződtetve próbál a nyomába szegődni. Míg a PSG legnagyobb fogása, hogy megtartotta sztárjait – közben azért megvette Cavanit –, a Monaco tényleg nagybevásárlást csinált, szerződtette többek között Falcaót, James Rodriguezt és Moutinhót.

Hozzáértők szerint idén még nem lehet megfogni a dúsgazdag PSG-t, amely 12 ponttal nyerte a bajnokságot a Marseille előtt, ám ha az orosz tulajdonos – katari kollégájához hasonlóan – nem veszti el vásárlási kedvét, egy-két idény múlva tényleg óriási csata várható a két gigaklub között.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek