Sport

Mégsem hullanak a fejek Kövesden

Szabó Sándor

Létrehozva: 2013.08.28.

Abból kiindulva, hogy Véber György edző erősen kiakadt az Újpest elleni 6-1-es vereség után, azt hittük, szőnyegbombázás következik Mezőkövesden. Tévedtünk.

Bár 1-0-ra vezetett a labdarúgó NB I 5. fordulójában a Mezőkövesd Újpesten, a végén 1-6-tal tért haza. Az újonc együttes edzője, Véber György a második félidő teljesítményét hitehagyott, gyalázatos teljesítménynek nevezte, olyan vereségről beszélt, amely után sok mindenről el kell gondolkoznia.

Azt hittük, büntet, ám a felelősségre vonások elmaradtak. Szlezák Zoltán pályaedző cáfolta azt a feltételezést, hogy focistáik tömegesen fizetik a büntetést.

– Ez a zuhanyhíradóból származó pletyka lehet – mondta Szlezák. – Tény, az elsô félidő után 1-2 volt az állás, okkal voltam optimista, aztán képtelenek voltunk tartani a lilákat, mintha a kezükre játszottunk volna. Olyan alapvető hibákat követtünk el, amilyeneket az élvonalban tilos.

Szlezák a múltat elemezve hozzátette: a balszerencse attól fogva üldözi őket, hogy az MTK (0-3) és a DVSC (0-1) ellen sokáig esélyük volt az ikszre, a Pápával szembeni 2-0-s fiaskójuk viszont már kellemetlen volt. A harmadik fordulóban a Kecskemétet az idegenbeli 6-2-vel alaposan meglepték, effajta látványos, eredményes fociban reménykednek a jövőben.

– Biztos vagyok benne, hogy nem a kiesés ellen küzdünk majd, a Megyeri úti hatost feledtettük a srácokkal sok-sok beszélgetéssel.

A szakember úgy véli, szombaton az NB I másik újonca, a Puskás Akadémia ellen esélyesebbek, mert bár a felcsúti klub folyamatosan erősít, a Mezőkövesd csapatként összeszokottabb. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek