Sport

Szepesi-botrány: csak papíron kaphat nyolc évet Kicsi bácsi

GYLF

Létrehozva: 2013.07.03.

A rendőrség szemérem elleni erőszak miatt indított nyomozást abban az ügyben, amelyet Szepesi Niki könyve robbantott ki. Ha beigazolódik a molesztálás, Kicsi bácsi akkor sem vonul börtönbe.

Alig egy hete hallgatta ki a rendőrség Szepesi Nikit, aki az Én, a szexmániás című könyvében írt arról: tizenkét éves korában a Bp. Spartacus egyik stábtagja szexuálisan zaklatta őt.

A személyleírás alapján a klub egykori masszőre, Bacsa István, azaz Kicsi bácsi magára ismert, azt azonban azóta is tagadja, hogy elkövetett volna ilyesmit.

Az ügyben a Magyar Úszószövetség tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A Bors megkeresésére a rendőrség elismerte, nyomoznak.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya szemérem elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen” – olvasható a lapunknak küldött válaszban.

– A szemérem elleni bűncselekményért alapesetben kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható, az elévülés ennek a felső határa, azaz nyolc év. Minősített esetben öttől tíz évig terjedő büntetés is járhat érte, amennyiben a sértett nem töltötte be a tizenkettedik évét. Azonban mindkét esetben elévült már az ügy, azaz büntetésre nem lehet számítani – mondta a Borsnak egy, az ügyben nem érintett szakember, dr. Bacsek György.

Így feltehetően a nyomozás csak „tisztességből” zajlik. Kicsi bácsinak pedig csak akkor lehetne félnivalója, ha az eljárás során bebizonyosodna, valóban tiltott területekre tévedt a keze és a szája a masszázsok során, méghozzá az elmúlt nyolc évben másoknál is.

– Hivatalosan semmilyen értesítést nem kaptunk arról, hogy nyomozás folyik az ügyben, de ügyfelem áll a hatóság rendelkezésére, amennyiben ki szeretnék majd hallgatni – mondta dr. Horváth B. Gábor, Bacsa István ügyvédje.

Kicsi bácsi pedig csak annyit tett hozzá: – Ártatlan vagyok, tiszta a lelkiismeretem. Hiszem, hogy mindenki megtudja majd, és ebben a tudatban halhatok meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek