Sport

Zsanett: jó lett volna Puskással ünnepelni

S. T. R.

2013. június 18. kedd 09:15

Keveseknek adatik meg, hogy a nevét futballszakmai körökben Puskás Ferenccel együtt emlegessék. Jakabfi Zsanett csak azt sajnálja, hogy Öcsi bácsi nem érte meg az ő BL-győzelmét.

Hogy teljes legyen a német dominancia a kontinensen, a Wolfsburg női focicsapata pontosan ugyanazt végrehajtotta, amit a férfiaknál a Bayern München: a bajnoki cím és a hazai kupa mellé bezsebelte a Bajnokok Ligáját is.

Fájdalom, a bajor siker hátterében tudtunkkal nem bújik meg egyetlen honfitársunk sem, nem úgy a zöld-fehér hölgyek esetében. A Wolfsburg egyik ünnepelt sztárja ugyanis nem más, mint a Somogyból induló Jakabfi Zsani.

– Hatalmas felhajtás követte a mi BL-diadalunkat is, újságírók faggattak bennünket, megjelentek körülöttünk a televíziós stábok, szóval egy csapásra az érdeklődés középpontjába kerültünk – árulta el a Borsnak, a magyar focitörténelem egyetlen Bajnokok Ligáját nyert játékosa.

– Kész csoda számomra, hogy sokan együtt emlegetik a Jakabfi és a Puskás nevet, nagyon-nagyon sajnálom, hogy a Real Madriddal annak idején három BEK-serleget szerző Öcsi bácsival már nem tudjuk megvitatni a sikereinket.

A világ legerősebb női ligájaként emlegetett Bundesliga legjobb labdarúgója – Zsanettet az edzők rangsorolták az első helyre – gyerekkorában a somogyvári temetőkertben bűvölte a labdát, merthogy ott lakott a Jakabfi család. A szőke hölgyet egyébiránt egy barátnője ajánlotta be az MTK edzői-nek, s bár Zsanett kezdetben olyan szégyenlős volt, hogy elszaladt a „teszt” elől, 14 évesen már a budapestieket erősítette.

S hogy van-e feljebb jelenlegi együttesénél, a Wolfsburgnál? – Számomra biztosan nincs – vágta rá a csatár. – Az Egyesült Államokban is nagyon erős a női foci, ám Amerika nekem túlságosan messze van.

Ami azt illeti, Jakabfi Zsanett a Bundesligában is megtehetné, hogy profi futballistaként él, ám – merthogy a jövőt is szem előtt tartja – 23 évesen gazdaságtant tanul, és heti három napot dolgozik a Wolfsburg klubirodájában.

Azonban a jövő hét elejétől három hétig sem az iskolában, sem a munkahelyén nem kell megjelennie: jön a szabadság, irány Somogy megye! 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

A pletykák szerint ez a valódi oka Kulcsár Edina és Csuti válásának

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

origo.hu

Pornót akartak forgatni, véres és brutális horror lett a vége - videó

duol.hu

Kétgyermekes, ötfős család háza égett porig Dunaföldváron

origo.hu

Kiderült, ki árulhatta el a náciknak, hol rejtőzik Anne Frank és családja

nemzetisport.hu

Anglia: egy PL-klub féléves szerződést kínált Eriksennek – sajtóhír

vg.hu

Djokovicot Melbourne-ből kitoloncolták, Párizsba be sem engedik

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Montenegró középdöntős; búcsúzott Szlovákia

vg.hu

Négy évre rács mögé került a magyar titkosügynök

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

origo.hu

Minden korábbi rekord megdőlt a luxusautók eladásában Magyarországon